Ruská armáda odovzdala sýrskym deťom novoročné darčeky

NETKY.SK • 2 Január 2018, 15:53 • 2 min
Ruská armáda odovzdala sýrskym deťom novoročné darčeky

LÁZIKÍJA - Ruské Centrum pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii odovzdalo sýrskym deťom novoročné darčeky, ktoré sa zozbierali v rámci akcie s názvom "Deti Ruska - deťom Sýrie". V utorok o tom informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Deťom z ruských miest Tula, Pskov, Moskva, Kazaň, Orenburg a Ufa sa podarilo zozbierať približne 10,5 tony oblečenia, obuvi, písacích potrieb, hračiek a sladkostí, ktoré do Sýrie dopravila ruská armáda. V období osláv Nového roka predstavitelia tohto ruského centra každodenne rozvážajú deťom darčeky.

 

Ako uviedol zástupca Centra pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii Sergej Serobaba, ruské deti poslali tým sýrskym okrem jedla a rôznych učebníc aj učebnice ruského jazyka, pretože ruština je v tejto oblasti veľmi populárna.

 

"V našej škole sa učí 94 detí, ktoré počas ozbrojeného konfliktu prišli o svojich rodičov alebo súrodencov. Deti sa, samozrejme, z darov veľmi tešili. Dokonca aj v čase vojny i v zóne ozbrojeného konfliktu deti ostávajú deťmi, a preto im treba dopriať aspoň trochu radosti," vyhlásila tamojšia učiteľka ruského jazyka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona