Ruská armáda nacvičuje v Burjatsku metódy elektronického boja

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 10:22 • 2 min
Ruská armáda nacvičuje v Burjatsku metódy elektronického boja

MOSKVA - Na špecializovanom polygóne Telemba v Burjatskej republike v Sibírskom federálnom okruhu na východe Ruska sa dnes začalo veľké vojenské cvičenie jednotiek protivzdušnej obrany, informovala agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Šéf tlačovej služby Východného vojenského okruhu Alexandr Gordejev spresnil, že do manévrov sa zapoja najnovšie systémy radioelektronického boja. Praktická etapa manévrov bude podľa neho spočívať v nácviku rádioelektronického krytia systémov protivzdušnej obrany pred leteckou radarovou rozviedkou a pred náletmi potenciálneho protivníka. Druhá časť jednotiek má hrať rolu protivníka a bude klásť odpor radarovým systémom a riešiť úlohy spojené s odhaľovaním dislokácie rádioelektronických zariadení.

 

Počas manévrov bude nasadený aj systém rádioelektronického boja Krasucha-2, ktorý je jedným z najutajovanejších zariadení elektronického boja v arzenáli ruských ozbrojených síl. Systém Krasucha-2 bol vyvinutý na boj s veľmi vyspelým protivníkom: ruší radary na palubách stíhacích lietadiel či radarové systémy bezpilotných lietadiel Predator/Reaper alebo RQ-4 Global Hawk. Účinný by mal byť údajne aj proti americkým satelitom na diaľkový radarový prieskum Lacrosse a Onyx.

 

Veľké vojenské cvičenia sa v stredu začali aj vo vojenských okruhoch na juhu a západe Ruska. V Stavropoľskom kraji na juhu krajiny odštartovali manévre bojového letectva a protilietadlovej obrany. Cvičenia jednotiek protilietadlovej obrany konajú aj v Kaliningradskej oblasti. Nácviku bojovej streľby je venované vojenské cvičenie delostreleckých jednotiek Južného vojenského okruhu vo Volgogradskej oblasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies