Ruská armáda dostala vlani množstvo nových zbraní

NETKY.SK • 22 Február 2017, 18:24 • 2 min
Ruská armáda dostala vlani množstvo nových zbraní

MOSKVA - Ruská armáda dostala vlani veľkú súpravu nových zbraní. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo obrany s tým, že medzi inými to bolo 41 medzikontinentálnych balistických rakiet.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany Sergej Šojgu dnes poslancov parlamentu informoval, že program modernizácie armády bude vysokým tempom pokračovať aj v tomto roku.

 

Napriek hospodárskemu poklesu ruská vláda v čase napätej komunikácie so Západom a pokračujúceho konfliktu na východe Ukrajiny vynakladá trvalo vysoké výdavky na armádne cvičenia a modernizáciu zbraní.

 

Armáda práve ukončuje zostavovanie troch nových divízii, ktoré budú nasadené na západe a juhozápade Ruska. Ďalšiu divíziu vyšle na tichomorské ostrovy, ktoré si nárokuje Japonsko.

 

Rusko podľa Šojgua v súčasnosti tiež rozmiestnilo radary nového systému skorého varovania pred raketami dlhého doletu, ktoré budú monitorovať vzdušný priestor pozdĺž celej hranice Ruskej federácie.

 

Minister doplnil, že armáda bude tiež potrebovať 1300 nových pilotov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona