Ruská ambasáda v Damasku sa stala terčom mínometného útoku

NETKY.SK • 30 December 2016, 07:18 • 2 min
Ruská ambasáda v Damasku sa stala terčom mínometného útoku

MOSKVA/DAMASK - Mínometná strela zasiahla dnes areál ruskej ambasády v sýrskom hlavnom meste Damask. Oznámilo to ruské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Raketa odpálená z povstalcami kontrolovaného predmestia Damasku dopadla neďaleko vchodu do konzulárneho oddelenia ambasády, uviedla vo vyhlásení hovorkyňa rezortu Marija Zacharovová.

 

Strela objekt poškodila a Moskva hlási "značné materiálne škody", pričom pri incidente sa nik nezranil.

Ide o druhý podobný útok na tento objekt. Ruská diplomacia už v stredu informovala o rakete, ktorá dopadla na dvor ambasády a nevybuchla, druhá dopadla neďaleko.

 

Dnešný útok je podľa Zacharovovej reakciou na Ruskom a Tureckom vyrokovanú dohodu o prímerí v Sýrii. Jej spečatenie dnes oznámili spoločne sýrske vládne sily a ruský prezident Vladimir Putin.

 

Rusko je dôležitým spojencom sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Tento vodca už od roku 2011 bojuje proti ľudovému povstaniu proti štyri desaťročia trvajúcej vláde jeho rodinného klanu. Povstanie prerástlo do rozsiahleho vojenského konfliktu a humanitárnej katastrofy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies