Rusi zverejnili 169-členný zoznam pre Pjongčang

NETKY.SK • 26 Január 2018, 06:31 • 2 min
Rusi zverejnili 169-členný zoznam pre Pjongčang

MOSKVA - Ruský olympijský výbor (OKR) vo štvrtok zverejnil 169-členný zoznam športovcov pre blížiace sa februárové zimné olympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu.

slovakia

left justify in out

V zozname chýbajú mnohé známe mená; 46 športovcov sa na ZOH nezúčastní pre dopingové prehrešky z minulých hier v ruskom Soči a účasť ďalších odmietol Medzinárodný olympijský výbor (MOV) s odvolaním sa na nové dôkazy v kauze ruského štátom riadeného dopingového systému. Tento zoznam ešte nie je schválený MOV a môžu v ňom nastať zmeny.

V Pjongčangu sa oficiálne nepredstaví ruská reprezentácia, tamojší športovci budú vystupovať ako členovia výberu Olympijských športovcov z Ruska (OAR) a budú v dresoch bez národných symbolov. V prípade ich triumfu bude znieť hymna olympijských hier a vyvesia vlajku MOV.

Ruskú výpravu na ZOH 2014 v Soči tvorilo 214 športovcov, na predchádzajúcej olympiáde vo Vancouveri 2010 ich bolo 175. Napriek značnej redukcii bude ruská výprava v Pjongčangu jednou z najväčších. Nechýbajú v nej Iľja Kovaľčuk, Pavel Daciuk či Jevgenija Medvedevová. Nepredstavia sa napríklad šesťnásobný olympijský šampión v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe Viktor An či svetový šampión v behu na lyžiach Sergej Usťugov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies