Rusi zrušili letné prázdniny v Mariupole. S deťmi majú iný zámer!

NETKY.SK • 26 Máj 2022, 21:18 • 2 min
Rusi zrušili letné prázdniny v Mariupole. S deťmi majú iný zámer!

KYJEV - Strategické mesto padlo do rúk moskovských síl po ničivom obliehaní, ktoré sa skončilo, keď ukrajinskí vojaci zabarikádovaní v tamojších oceliarňach Azovstaľ minulý týždeň nakoniec zložili zbrane.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský predstaviteľ Petro Andriuščenko vo štvrtok oznámil, že ruskí vojaci okupujúci Mariupoľ zrušili letné školské prázdniny v tomto prístavnom meste na juhovýchodne krajiny, aby sa žiaci pripravili na prechod na ruský učebný plán. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

 

img

 

„Okupanti oznámili predĺženie školského roka až do 1. septembra,“ napísal poradca mariupoľského starostu Andriuščenko na sociálnych sieťach. Ruská strana toto oznámenie zatiaľ nepotvrdila.

 

Prečítajte si tiež: Kličko varoval pred hlavným cieľom Rusov

 

„Cez leto sa deti budú musieť učiť ruský jazyk, literatúru a dejiny, ale v ruštine budú mať aj hodiny matematiky,“ dodal Andriuščenko. Cieľom je podľa neho „odstrániť Ukrajinu z učebných osnov a pripraviť deti na návrat do školy s ruskými učebnými osnovami“.

 

Andriuščenko informoval, že ruské vedenie mesta Mariupoľ má problémy so získavaním učiteľov, pričom „9 škôl zohnalo iba 53 učiteľov".

 

img

 

Nespresnil, koľko žiakov v meste príde o letné prázdniny. Väčšina Mariupoľa sa po dlhých týždňoch obliehania a  ruských útokov zmenila na pustatinu.

 

Poslední ukrajinskí vojaci zabarikádovaní v zbombardovaných oceliarňach Azovstaľ v Mariupole zložili zbrane 20. mája a Rusko následne vyhlásilo víťazstvo svojej niekoľkomesačnej operácie zameranej na dobytie tohto prístavu.

 

Možno vás zaujme: Putin dal Ukrajincom nečakanú ponuku. Kyjev okamžite reagoval



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies