Rusi žiadajú o porozumenie k hracím automatom, čo nefungujú

NETKY.SK • 5 Február 2014, 08:32 • 2 min
Rusi žiadajú o porozumenie k hracím automatom, čo nefungujú

SOČI - Športovcom v pobrežnej olympijskej dedine v Soči sa v jednej z oddychových zón môže naskytnúť aj zaujímavý pohľad na hracie automaty z kategórie tzv. arkádových hier.

slovakia

left justify in out

Ide údajne o posledné štyri exempláre ešte z čias sovietskej éry. Športovci, ktorí by ich chceli vyskúšať, či fungujú, sa zrejme zasmejú už po prečítaní "návodu na použitie", ktorý ich vystríha pred vážnym ponorením sa do hry.

"Niektoré z týchto automatov už nefungujú tak, ako by mali, lebo niektoré ich časti sú zastarané. Ak sa aj naplno sústredíte na svoju hru, stane sa, že aj tak netrafíte cieľ, pretože sa to už nedá. Prosíme vás, pristupujte k týmto herným automatom s porozumením a nečakajte, že vyhráte prvú cenu," píše sa v návode k obsluhe. 

Okrem týchto raritných automatov majú športovci v častiach olympijskej dediny vyhradených na relax a trávenie voľného času možnosť zahrať si stolný hokej, stolný futbal či stolný tenis a tiež navštíviť bazén. K dispozícii majú aj minikino, jukebox s pesničkami, knižnicu či 100 bicyklov, na ktorých sa môžu preháňať po celom ubytovacom komplexe. Návratkou do čias socializmu v Rusku sú steny s fotografiami prvého kozmonauta Jurija Gagarina, veľkého ruského baletu, divadelných vystúpení či archívnych záberov zo starého mesta Soči. 

Pobrežná olympijská dedina by mala byť počas zimných olympijských hier domovom 2000 športovcov. Kanaďan Daniel Merkley, ktorý má na starosti prevádzku všetkých olympijských dedín v Soči, uviedol, že tie by mali poskytovať športovcom najkomfortnejšie bývanie v histórii olympijských hier. "Všetky tri dediny majú veľké haly fungujúce ako centrá stravovania, nemocničné zariadenia, posilňovne, knižnice, banky, kaviarne, obchody, ale aj miesta, kde možno verejne praktizovať svoje vierovyznanie," uviedol Merkley pre oficiálny informačný servis ZOH 2014. 

Čo sa týka stravovania, v olympijských dedinách je k dispozícii americké, ázijské, európske a ruské jedlo. Počas trvania Hier sa bude dať vybrať z 500 hlavných jedál a približne 1000 možností na výber menu. "Musím priznať, že je to tu lepšie, než som očakávala," povedala britská reprezentantka v šortreku Charlotte Gilmartinová.

"Keď sme sem prišli na generálkové preteky v marci 2013, boli všade navôkol prach a špina. To, čo vidím teraz, je veľký pokrok,“
dodala Britka. Tréner amerických rýchlokorčuliarov Matthew Kooreman v tejto súvislosti podotkol: "Zatiaľ si nemôžeme na nič sťažovať. Napríklad miestnosť slúžiaca na dvíhanie závaží vo fitnescentre je veľmi pekná. Zdá sa, že nás čakajú excelentné hry.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies