Rusi zdolali Švédov a sú vo finále

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 16:19 • 2 min
Rusi zdolali Švédov a sú vo finále

MINSK - Ruskí reprezentanti sa stali prvými finalistami majstrovstiev sveta v hokeji v Bielorusku. V úvodnom sobotňajšom semifinále si Rusi v Minsk Aréne poradili so Švédmi 3:1 (2:1, 1:0, 0:0).

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Olega Znaroksa vyhrali aj deviaty zápas na tohtoročných majstrovstvách sveta a kráčajú k zisku titulu bez jedinej prehry. V semifinále boli oveľa lepším tímom ako nevýrazní Švédi.

 

Rusi nastúpia v nedeľu od 20.00 h SELČ vo finále proti víťazovi druhého sobotňajšieho semifinálového súboja medzi Fínmi a Čechmi (17.45 h). "Zborná" bude bojovať o dvadsiaty siedmy titul majstrov sveta vrátane úspechov bývalého Sovietskeho zväzu a Spoločenstva nezávislých štátov. Rusi sú najúspešnejším tímom ostatných sezón. Od roku 2007 zabojujú o štvrté zlato a šiestu medailu. Švédi neobhájili titul, ktorý ziskali vlani na domácom ľade v Štokholme. V nedeľu sa pokúsia vybojovať bronz, ktorý dosiahli zatiaľ naposledy v roku 2010 na šampionáte v Nemecku.


Štvrťfinále MS v hokeji (Minsk Aréna):
Rusko - Švédsko 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) - Rusi postúpili do finále
Góly: 14. Plotnikov (Medvedev, Šipačov), 18. Širokov, 32. Belov (Zaripov, Ovečkin) - 1. Möller (Lindström, Backlund)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše Backlund (Švéd.) 5+DKZ, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kaval (USA), Šindler (ČR) - Suominen (Fín.), Valach (SR), 14 521 divákov

Zostavy:
Rusko: Bobrovskij - Čudinov, Denisov, Medvedev, Kutuzov, Belov, Jakovlev, Zubarev - Šipačov, Plotnikov, Ovečkin - Kuľomin, Malkin, Tichonov - Širokov, Anisimov, Zaripov - Burminstrov, Dadonov, Kalinin - Kuznecov
Švédsko: Nilsson - Ekholm, Fransson, Gustafsson, Erixon, Andersén, Burström, Nygren - Backlund, Möller, Lindström - Klasen, Nyquist, Järnkrok - Ericsson, Sjögren, Hjalmarsson - Rasmussen, Axelsson, Lundqvist - Danielsson
 

Len 19 sekúnd ubehlo z prvej tretiny a Švédi sa už ujali vedenia. Stovky ruských fanúšikov na tribúnach Minsk Arény zmrazil center prvého švédskeho útoku Oscar Möller, ktorý chladnokrvne premenil svoj nájazd strelou pomedzi nohy Bobrovského. Rusom chvíľu trvalo, kým sa spamätali a k vyrovnaniu im nechtiac pomohol švédsky brankár. V 14. min zbytočne vykopol puk po strele Medvedeva k voľnému Sergejovi Plotnikovovi a ten poľahky trafil odkrytú švédsku bránku - 1:1. V 18. min dostal ruský tím do vedenia Sergej Širokov, ktorý využil zaváhanie Nyquistra pri červenej čiare, prirútil sa do útočného pásma a strelou švihom pomedzi nohy obrancu Anderséna prekvapil Nilssona.

 

V druhej tretine boli Švédi spočiatku aktívnejší. Möllerovu tutovku v 26. min zlikvidoval Bobrovskij skvelým zákrokom lapačkou. Potom prišli dva zbytočné švédske útočné fauly a ruské presilovky. Zostali nevyužité, ale Rusi udreli krátko po nich. Puk po tvrdej strele robustného obrancu Antona Belova sa obtrel o rameno švédskeho brankára a odtiaľ putoval do siete - 3:1.

 

V tretej tretine sa Švédi len veľmi ťažko dostávali do dobrých príležitostí a s výnimkou prvého útoku neboli nebezpeční. V nervóznom závere skúsili severania počas vylúčenia Denisova hru bez brankára, ale ani v presilovke 6 proti 4 nevedeli prekonať skvelého Bobrovského v bránke Rusov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies