Rusi zaútočili na obytnú časť Kyjeva! V meste bol aj šéf OSN

NETKY.SK • 29 Apríl 2022, 06:20 • 2 min
Rusi zaútočili na obytnú časť Kyjeva! V meste bol aj šéf OSN

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil ruské útoky za pokus o poníženie Organizácie Spojených národov. Rakety vo štvrtok zasiahli mesto v čase návštevy generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Ruské rakety dnes zasiahli mesto bezprostredne po ukončení našich rozhovorov,“ povedal Zelenskyj a dodal, že išlo o 5 rakiet. To podľa jeho slov veľa napovedá o úsilí ruského vedenia ponížiť OSN a všetko, čo táto organizácia predstavuje. Tento krok Ruska si podľa ukrajinského prezidenta vyžaduje adekvátne ráznu reakciu.

 

img

 

V centre Kyjeva bolo počuť vo štvrtok večer po stretnutí Guterresa so Zelenským dva mohutné výbuchy. Agentúra AFP pripomína, že išlo o prvé bombardovanie ukrajinskej metropoly tohto druhu od polovice apríla. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na platforme Telegram uviedol, že došlo „k dvom úderom na štvrť Ševčenkivskyj“ na severozápade Kyjeva a v najmenej dvoch výškových budovách následne vypukol požiar.

 

Reportéri agentúry AFP videli čierny dym stúpajúci k oblohe a budovu v plameňoch, na mieste bolo množstvo policajtov a záchranárov.

 

Prečítajte si tiež: Šéf OSN je na Ukrajine. Dojemný príhovor a kritika od Zelenského!

 

O raketových útokoch na centrum Kyjeva napísal na Twitteri aj ukrajinský prezidentský poradca Mychajlo Podoľak. Deň predtým bol na návšteve pri dlhom stole v Kremli a dnes sú nad jeho hlavou explózie,“ uviedol Podoľak s odvolaním sa na Guterresovu návštevu Moskvy, kde sa v utorok stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

 

img

 

„Týmto ohavným činom barbarstva Rusko opäť demonštruje svoj postoj voči Ukrajine, Európe a svetu,“ napísal ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba na sociálnej sieti Twitter.

 

Možno vás zaujme: Nemecko odignorovalo ruskú výzvu. Zelenskyj bude mať radosť!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies