Rusi začlenili kluby z Krymu do svojich súťaží

NETKY.SK • 1 August 2014, 12:47 • 2 min
Rusi začlenili kluby z Krymu do svojich súťaží

MOSKVA - Kluby z ukrajinského polostrova Krym začlenil Ruský futbalový zväz (RFS) do hierarchie svojich ligových súťaží. Tímy zo Simferopoľa, Sevastopoľa a Jalty si zahrajú v divízii juh tretej najvyššej ruskej ligy.

slovakia

left justify in out

Od ruskej anexie polostrova tu zaregistrovali päť nových klubov. Tie sevastopoľské budú využívať štadión, na ktorom ešte v minulej sezóne hrával domáce zápasy najvyššej ukrajinskej súťaže dnes už neexistujúci FC Sevastopoľ. 

Hovorca Ukrajinskej futbalovej federácie Pavel Ternovoi upozornil, že RFS nemá právo riadiť futbalové dianie v oblasti, ktorú Ukrajina stále považuje za svoje integrálne územie, a vyzval Európsku futbalovú úniu (UEFA) a Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby situáciu riešili. 

Ruskí organizátori majstrovstiev sveta 2018 zašli ešte ďalej, ponúkajú Krym ako miesto pre pobyt účastníkov počas záverečného turnaja. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies