Rusi začínajú šetriť aj na prípravách pred Riom

NETKY.SK • 30 Január 2015, 12:01 • 2 min
Rusi začínajú šetriť aj na prípravách pred Riom

MOSKVA - Nepriaznivá ekonomická situácia v Rusku čoraz viac ovplyvňuje dianie v športovej sfére. Vo štvrtok ohlásila vláda škrty v organizácii futbalových majstrovstiev sveta 2018 a o deň neskôr prišla informácia, že svoje tréningové plány musia prehodnotiť aj športovci pripravujúci sa na olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Námestník ruského ministerstva športu Jurij Nagornych v piatok potvrdil, že za úspornými opatreniami je dramatický pád kurzu rubľa voči americkému doláru v uplynulom polroku. Ten sa podpíše aj na znížení rozpočtovej kapitoly pre rezort. Reprezentanti športovej veľmoci musia zrušiť nákladné pobyty v zahraničí a nezostáva im nič iné, ako využiť domáce podmienky. Ministerskí úradníci vyberú odvetvia, jednotlivcov a kolektívy, ktoré dostanú prioritu. Opatrenia sa týkajú aj ZOH 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies