Rusi začínajú piť vodku trochu inak

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 12:15 • 2 min
Rusi začínajú piť vodku trochu inak

MOSKVA - Rusko je celosvetovo preslávené tým, že jeho obyvatelia patria medzi najväčších konzumentov vodky. Situácia sa však za posledné obdobie trochu zmenila.

slovakia

left justify in out

Ruskí spotrebitelia zmenili svoje návyky, pokiaľ ide o konzumáciu vodky, a najnovšie dávajú prednosť jej malým baleniam. Podľa miestnej agentúry Interfax zo zistení expertov vyplýva, že spotrebitelia stále viac kupujú vodku v malých baleniach.

 

img

 

"Kultúra pitia vodky sa mení," uviedol podľa Interfaxu prezident Zväzu výrobcov alkoholu Igor Kosarev. Podľa neho sú "ľudia viac zaneprázdnení, nemajú čas zísť sa v trojici a vypiť spolu - ako bolo zvykom - pollitrovú fľašu vodky", takže "fľaštička s objemom 0,1 alebo 0,25 litra je pre nich vhodnejšia, keď sa po ceste z práce zastavia v obchode, rýchlo sa zbavia stresu (vypitím vodky) a idú domov".

 

img

 

Vadim Drobiz, riaditeľ Centra na výskum trhov na federálnej a regionálnej úrovni (CIFRRA) upozornil, že tento trend netreba spájať len so snahou spotrebiteľa ušetriť, lebo fľaša s objemom 0,5 litra stojí zvyčajne menej ako dve s objemom 0,25 litra.

 

img

 

Nemenovaný zástupca spoločnosti Tatspirtprom (výrobca a predajca alkoholu v Rusku)  zo svojich štatistík potvrdil, že najobľúbenejším balením vodky je fľaša s objemom 250 mililitrov. Popularita malých balení pre alkoholické nápoje rastie aj v segmente brandy. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies