Rusi začali skladovať sneh pre ZOH 2014

NETKY.SK • 27 Marec 2013, 14:13 • 2 min
Rusi začali skladovať sneh pre ZOH 2014

MOSKVA - Niektoré súťaže zimných olympijských hier 2014 v Soči sa budú možno konať na rok starom snehu. Ruskí organizátori sa nespoliehajú na priazeň nevyspytateľného počasia a desať mesiacov pred otváracím ceremoniálom si začali robiť zásoby. Státisíce kubických metrov snehu zhromažďujú v špeciálnych skladovacích priestoroch v lyžiarskom stredisku Roza Chutor.

slovakia

left justify in out

Práve tu sa budú vo februári budúceho roku rozdávať medaily v alpských lyžiarskych a snoubordových disciplínach. Do 15. apríla chcú zakonzervovať 450-tisíc kubíkov snehu, ktorý bude slúžiť ako rezerva pre prípad, že ho bude pred ZOH nedostatok. Pod 40-centimetrovou vrstvou pilín by mal sneh bez veľkej ujmy prečkať aj horúce leto. Technológiu vyvinul fínsky partner podujatia.

"Sklady sa nachádzajú v blízkosti olympijských zjazdoviek, aby sa dal sneh v prípade nutnosti rýchlo dopraviť na miesto," uviedla tlačová služba štátnej spoločnosti Olympstroj. 

Pri príležitosti spustenia odpočítavania záverečných 365 dní do začiatku ZOH zaznel z Ruska záväzok, že sneh vo februári 2014 bude. V tom čase boli v Soči plusové teploty a ani v horských polohách nemrzlo. "Môžeme garantovať, že sneh tu o rok bude," neohrozene vyhlásil prezident organizačného výboru Dmitrij Černyšenko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies