Rusi vyzdvihli nesúhlas Britov s útokom na Sýriu, Cameron je sklamaný

NETKY.SK • 30 August 2013, 13:12 • 2 min
Rusi vyzdvihli nesúhlas Britov s útokom na Sýriu, Cameron je sklamaný

MOSKVA - Nesúhlas britského parlamentu so zapojením Spojeného kráľovstva do útoku na Sýriu znamená uvedomenie si rizika takejto intervencie, vyhlásil dnes poradca ruského prezidenta Vladimira Putina.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ľudia začínajú chápať, aké nebezpečné sú takéto scenáre," citovala agentúra Reuters Putinovho poradcu pre zahraničnú politiku Jurija Ušakova. Domnieva sa, že štvrtkový nesúhlas britského parlamentu s intervenciou odráža väčšinový názor nielen v Británii, ale v celej Európe.

Britský premiér David Cameron dnes vyjadril ľútosť nad tým, že parlament odmietol podporiť vojenské ťaženie. Dúfa však, že šéf Bieleho domu Barack Obama pochopí potrebu načúvať želaniam ľudí.

"Myslím si, že americká verejnosť, americký národ a prezident Obama to pochopia," povedal Cameron. Nemyslí si však, že je to záležitosť, za ktorú sa treba Obamovi ospravedlniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies