Rusi vyslali do Sýrie moderné bojové systémy, obávajú sa útoku zo strany Turecka

NETKY.SK • 4 Marec 2020, 15:11 • 2 min
Rusi vyslali do Sýrie moderné bojové systémy, obávajú sa útoku zo strany Turecka

MOSKVA – Ako informovalo Ministerstvo obrany Ruskej federácie, do Sýrie sa začali dovážať najmodernejšie ruské zbrane kvôli hrozbám zo strany Turecka.

slovakia

left justify in out

Ankara otvorene demonštruje svoje želanie zaútočiť na sýrsku armádu, ktorej pomáha ruská armáda na priamu žiadosť prezidenta Bašára al-Asada. Tureckému prezidentovi sa obzvlášť nepáči, ako aktívne sa Sýrčania dokázali posunúť smerom k Idlibu, a v tejto súvislosti začal dávať Rusku ultimátum.

 

Ultimátum viedlo k tomu, aby ruské a sýrske jednotky prestali vykonávať operácie v Idlibe. A ak sa tak nestane, bude Turecko nútené použiť silu na ich obmedzenie.

 

Keďže operácie pokračovali, Erdogan vyhlásil, že lietadlá v regióne nebudú v bezpečí, naznačujúc na ruské letectvo.

 

Tieto vyhrážky boli vypočuté ruským velením, a preto je teraz už známe, že moderné systémy "Solncepek" boli dopravené do Sýrie.

 

Uvádza sa, že tento systém, prezývaný v ruskej armáde "spaľujúcim strojom", by mal turecké jednotky vážne prekvapiť. Odborníci tvrdia, že Rusko v dôsledku tureckých hrozieb rýchlo rozširuje svoju prítomnosť v Sýrskej arabskej republike.   

 

Našťastie tento prípad ešte neprekročil hrozby, ale Moskva je pripravená s istotou odpovedať Ankare a dodanie moderných systémov Solntsepek je toho dôkazom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies