Rusi vydreli výhru s Macedónskom a sú na čele

NETKY.SK • 5 September 2011, 14:48 • 2 min
Rusi vydreli výhru s Macedónskom a sú na čele

Rusi vydreli výhru s Macedónskom a sú na čele

slovakia

left justify in out

img

Ruskí futbalisti zvíťazili v piatkovom zápase B-skupiny kvalifikácie EURO 2012 nad Macedónskom najtesnejšie 1:0.
      V moskovských Lužnikách sa favorit na tri body poriadne nadrel, keď skóre otvoril až v 41. minúte netradičný strelec Igor Semšov. Dovtedy mali výborné šance najmä hostia, ale Rusi odolali a v pravej chvíli gólovo udreli. Aj v druhom polčase boli hostia veľmi aktívni a stretnutie sa pokojne mohlo skončiť deľbou bodov. Domácim hrdinom sa stal okrem strelca gólu aj brankár Malafejev, ktorý nastúpil v kvalifikačnom zápase po troch rokoch od prehry v Anglicku 0:3, keď v štvrtej minúte nadstaveného času vychytal Popova v čistej šanci. Ešte v prvom polčase Malefejev zneškodnil aj vynikajúcu príležitosť bývalého hráča Interu Miláno Gorana Pandeva, ktorý sa ocitol nekrytý sám pred ruským gólmanom.
      Pandev však bude svojmu tímu v ďalšom kvalifikačnom zápase proti Andorre chýbať, keďže po záverečnom hvizde mu hlavný rozhodca Yildirim ukázal za nešportové správanie červenú kartu. Zverenci holandského trénera Dicka Advocaata sa vyšvihli na 1. miesto v tabuľke so ziskom 16 bodov. Slovensko a Írsko nazbierali v doterajšom priebehu kvalifikácie 14 bodov. Už v utorok 6. septembra čaká na "zbornú" domáci šláger s Írskom. "Myslím, že sme hrali dobre. V prvom polčase sme mali kopať pokutový kop. Bol to zlomový bod zápasu, lebo o chvíľu Rusko strelilo gól," povedal po svojej premiére na lavičke Macedónska bývalý tréner waleskej reprezentácie a Realu Madrid John Toshack. "Musíme byť spokojní, bol to veľmi ťažký zápas," povedal tréner zbornej Dick Advocaat. "Boli sme dosť nervózni, hlavne v prvom polčase. Som veľmi spokojný hlavne s úsilím a nasadením hráčov," dodal holandský kormidelník ruskej reprezentácie.
      V druhom piatkovom dueli B-skupiny Arménsko nepripustilo senzáciu a z Andorry si vezie tri body po triumfe 3:0. Víťazné kontúry zverencov trénera Vardana Minasjana začal črtať Marcos Pizzelli, ktorý v 35. minúte otvoril skóre, po zmene strán pridal poistku Gevorg Ghazarjan. V nadstavenom čase išiel pod sprchy Lima, nariadenú jedenástku premenil Henrik Mchitarjan a stanovil na 0:3. Domáci outsider bol počas zápasu pod tlakom a jeho hráči ani raz neohrozil brankára Romana Berezovského. "Potrebovali sme toto víťazstvo po prehrách s Ruskom a Litvou. Hráči splnili svoju úlohu," povedal po zápase tréner Arménska Vardan Minasjan.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies