Rusi velebili trénera, Kuľomin: "Sme opäť veľká červená mašina"

NETKY.SK • 21 Máj 2012, 08:29 • 2 min
Rusi velebili trénera, Kuľomin: "Sme opäť veľká červená mašina"

Rusi velebili trénera, Kuľomin: "Sme opäť veľká červená mašina"

slovakia

left justify in out

img

V kabíne ruských hokejistov sa po zisku štvrtého titulu majstrov sveta v ére samostatnosti skloňovalo najmä meno trénera Zinetulu Biľaletdinova. Bývalý obranca ZSSR dokázal stmeliť kolektív a vhodne skĺbiť hviezdy zámorskej NHL s elitnými hráčmi KHL.
      Ruská "mašina" v desiatich stretnutiach na šampionáte v Helsinkách a Štokholme ani raz nezakolísala a po troch rokoch sa vrátila na svetový trón. "Biľaletdinov zohral pri našom úspechu dôležitú úlohu. Dokázal navodiť v tíme dobrú atmosféru a jeho systém klapal na jednotku. Zinetula je momentálne najlepším trénerom v Rusku a som hrdý na to, že som mohol hrať pod jeho vedením. Všetci sme dali do toho srdce. Hrali sme ako tím a zlato je krásnou odmenou," povedal po zisku titulu pre akreditované médiá útočník Alexander Ovečkin.
      Biľaletdinov pred začiatkom finále svojím zverencom prízvukoval, že Slovákov nemôžu v žiadnom prípade podceniť. "Na finále sme sa dobre pripravili. Mojim hráčom som zdôrazňoval, že slovenský tím je veľmi silný, dokázal v semifinále zdolať Čechov a vo štvrťfinále vyradil Kanadu. Počas celého turnaja sme podávali kvalitné výkony a zaslúžene sa tešíme z titulu."
      Rusi sa na severe Európy rehabilitovali za vlaňajšie neúspešné vystúpenie z MS v Bratislave a Košiciach, kde skončili až štvrtí. "Opäť sme jedna veľká červená mašina. Nikdy by sme nestrelili toľko gólov, keby sme v tíme nemali také esá, akými sú Alexander Ovečkin alebo Pavel Dacjuk. A čo povedať o Jevgenijovi Malkinovi? Ten bol osobitnou kapitolou, podľa mňa je momentálne najlepším hokejistom na svete," povedal na margo najproduktívnejšieho hráča šampionátu obranca Nikolaj Kuľomin.
      Malkin zaznamenal celkovo 19 bodov, na konto si pripísal 11 gólov a 8 asistencií. Gólom v závere finálového duelu 76. MS spečatil ruský triumf. "Jevgenij hral na celých MS brilantne a úplne zaslúžene získal ocenenie MVP. Teší ma, že som si mohol s ním opäť zahrať v jednom tíme," povedal Dacjuk.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies