Rusi varujú: Útok na Sýriu môže znamenať jadrovú katastrofu

NETKY.SK • 5 September 2013, 13:06 • 2 min
Rusi varujú: Útok na Sýriu môže znamenať jadrovú katastrofu

VIEDEŇ — Rusko varuje, že americký útok na sýrske atómové zariadenia by mohol vyústiť do jadrovej katastrofy a vyzýva OSN, aby vypracovala analýzu takéhoto scenáru. Varovanie prišlo od hovorcu ruského ministerstva zahraničia Alexandra Lukaševiča.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa jeho stredajšieho vyjadrenia by útok na malý reaktor pri Damasku alebo iné jadrové zariadenie mohol zamoriť región rádioaktivitou a „dôsledky by boli katastrofálne“, uviedol Lukaševič.

Hovorkyňa Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Gill Tudorová pre agentúru The Associated Press vo štvrtok povedala, že jej organizácia je pripravená „zaoberať sa takýmito otázkami“, pokiaľ dostane formálnu žiadosť zo strany Moskvy. Ruská tlačová agentúra Interfax uviedla, že Moskva plánuje problematiku predložiť na budúcotýždňovom zasadnutí generálnej konferencie 35-člennej MAAE vo Viedni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies