Rusi uviedli jadrové zbrane do stavu pohotovosti!

NETKY.SK • 19 August 2022, 06:52 • 2 min
Rusi uviedli jadrové zbrane do stavu pohotovosti!

KALININGRAD - Rusko nasadzuje tri bojové lietadlá MiG-31 vyzbrojené hypersonickými raketami s jadrovými zbraňami v stave vysokej pohotovosti do svojej európskej enklávy Kaliningrad, ktorá predstavuje novú hrozbu pre NATO.

slovakia

left justify in out

Lietadlá MiG-31 pristáli vo štvrtok na leteckej základni Čkalovsk v Kaliningrade, ktorá hraničí s členmi NATO, Poľskom a Litvou, vo štvrtok, informovalo moskovské ministerstvo obrany. Ide o špeciálne upravené varianty MiG-31K, čo znamená, že môžu niesť hypersonické rakety Kinzhal alebo Dýka, ktoré môžu byť vyzbrojené jadrovými hlavicami a lietať 12-krát vyššou rýchlosťou ako zvuk, ktorá ich robí „nezastaviteľnými."

 

img

 

Špeciálne upravené lietadlá MIG-31

 

Vladimir Solovjov, jeden z najotvorenejších „hovorcov" Kremľa vo svojej nočnej spravodajskej relácii často opakoval, že k takejto situácii môže dôjsť. Rusi tiež od začiatku vojny varovali, že ak Kyjev alebo jeho spojenci zaútočia na jeho územie, nebudú váhať použiť jadrové zbrane. To sa deje na Kryme, na ktorý plánuje ukrajinský prezident Zelenskyj veľkú ofenzívnu operáciu.

 

img

 

Rakety typu Kinzhal môžu byť vyzbrojené 500 kilotonovou jadrovou hlavicou – takmer 40-krát väčšou, ako bomba, ktorá zničila Hirošimu. Z Kalininingradsej základne pritom môžu zasiahnuť všetky susedné štáty. Rusko tvrdí, že rakety majú dosah 1 200 míľ.

 

Kremeľ uviedol, že nové stíhačky budú v nepretržitej pohotovosti – zvyčajne to znamená, že sú pripravené na štart v krátkom čase, môžu vzlietnuť do 15 minút. Lietadlá sú súčasťou „dodatočných opatrení strategického odstrašovania," uviedlo ministerstvo obrany vo vyhlásení zverejnenom spolu so zábermi z pristávania lietadiel.

 

Z domova: Sestry nie sú spokojné s návrhom ministra financií

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies