Rusi stále počítajú so štartom Šarapovovej v Riu

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 11:34 • 2 min
Rusi stále počítajú so štartom Šarapovovej v Riu

MOSKVA - Ruskí funkcionári stále počítajú s účasťou Marie Šarapovovej na olympijských hrách v Riu de Janeiro, hoci má 28-ročná tenistka dočasne zastavenú činnosť po pozitívnom teste na meldónium.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) zatiaľ neoznámila, kedy začne riešiť dopingový prípad päťnásobnej grandslamovej víťazky.

 

"Skutočne dúfame, že sa Šarapovová bude môcť zúčastniť na olympijských hrách," citovala agentúra dpa slová šéfa Ruskej tenisovej federácie Šamila Tarpiščeva na adresu striebornej medailistky z Londýna 2012.

 

Šarapovová začiatkom marca oznámila, že ju na Australian Open pozitívne testovali na meldónium. Stala sa tak prvou veľkou športovou osobnosťou, u ktorej zistili užívanie látky, ktorá je od 1. januára na listine zakázaných podporných prostriedkov. Šarapovová uviedla, že brala meldónium z lekárskych dôvodov desať rokov a nevedela o tom, že Svetová antidopingová agentúra (WADA) ho zaradila na zoznam nedovolených látok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies