Rusi si na úvod 'podali' vicemajstrov sveta Švajčiarov

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 18:07 • 2 min
Rusi si na úvod 'podali' vicemajstrov sveta Švajčiarov

MINSK - Úradujúci vicemajstri sveta Švajčiari nevstúpili ideálne do 78. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, keď v piatok popoludní v súboji základnej B-skupiny prehrali v Minsk Arene s výberom Ruska jednoznačne 0:5.

slovakia

left justify in out

Reprezentanti Švajčiarska pod taktovkou tréner Seana Simpsona inkasovali už v trinástej sekunde, neistého brankára Genoniho prekonal Plotnikov. V úvodnom dejstve "zborná" pridala a ešte dva presné zásahy, do listiny strelcov sa zapísal v presilovke Ovečkin a po ňom v hre piatich proti piatim Šipačov. V druhej tretine pokračoval tlak Rusov, no gól pridal len obranca Belov. Gólovú bodku za duelom dal presný zásah Zaripov v 59. min.

 

Rusi nastúpia v nedeľu 11. mája proti Fínom, Švajčiarov čaká už v sobotu duel proti Američanom. 

 

Výsledok - B-skupina (Minsk Arena): 
Švajčiarsko - Rusko 0:5 (0:3, 0:1, 0:1) 
Góly: 1. Plotnikov (Denisov, Šipačov), 7. Ovečkin (Belov, Zaripov), 18. Šipačov (Čudinov), 30. Belov (Kuľomin, Širokov), 59. Zaripov (Ovečkin) 
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Brüggemann (Nem.), Jeřábek (ČR) - Carlson (Kan.), Dehaen (Fr.) ,13 300 divákov 

 

Tabuľka B-skupiny: 
1. Rusko     1 1 0 0 0 5:0 0 
2. Švajčiarsko     1 0 0 0 1 0:5 0 

Legenda: poradie, mužstvo, zápasy, víťazstvá v riadnom hracom čase (3 b.), víťazstvá po predĺžení alebo sam. nájazdoch (2 b.), prehry po predĺžení alebo sam. nájazdoch (1 b.), prehry v riadnom hracom čase (0 b.), skóre, body. 

Pozn.: Fínsko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Bielorusko a Kazachstan ešte nehrali. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies