Rusi rozbili v zápase o tretie miesto USA, získali bronzové medaily

NETKY.SK • 22 Máj 2016, 21:00 • 2 min
Rusi rozbili v zápase o tretie miesto USA, získali bronzové medaily

MOSKVA - Hokejisti Ruska získali na majstrovstvách sveta v Moskve bronzové medaily, v nedeľňajšom popoludňajšom súboji o 3. miesto si poradili s výberom USA hladko 7:2.

slovakia

left justify in out

Po zlate v Minsku 2014 a striebre v Prahe 2015 teda "zborná" neopúšťa svetový šampionát bez cenného kovu. V novodobej ére je to len tretí bronz pre Rusov, ten druhý získali rovnako v domácom prostredí na MS 2007. Američanom sa nepodarilo obhájiť 3. miesto spred roka.

 

Rusko má po nedeli medailovú bilanciu 5 zlatých, 3 strieborné i bronzové, spolu s úspešným obdobím Sovietskeho zväzu 27 - 10 - 8. Tím USA má aj po aktuálnom šampionáte na svojom konte 2 zlaté, 9 strieborných a 7 bronzových medailí. Naďalej platí, že Američania na ruskej pôde nezískali na MS ešte žiaden cenný kov.

Rusi od úvodu stretnutia kráčali za víťazstvom a už v 7. min otvoril skóre duelu obranca Vojnov, ktorý od modrej čiary z prvej prestrelil gólmana Kinkaida. Ešte pred prvou sirénou opäť rozjasal domácich fanúšikov skúsený útočník Moziakin, jeho "projektil" z ľavého kruhu sa od hornej žŕdky odrazil do americkej bránky a "zborná" viedla 2:0. Okrem dvoch presných zásahov si ruský tím vypracoval niekoľko veľmi dobrých šancí, najväčšie z nich nepremenili Dadonov či Šipačov. Aktivita Rusov nepoľavovala ani v druhej tretine a Telegin v 30. min využil vynikajúcu prihrávku Daciuka - 3:0. Štvrtý gól pridal o štyri minúty neskôr Dadonov. V 35. min síce skorigoval Vatrano, no vzápätí vrátil Rusom štvorgólový náskok Panarin. V tretej tretine na ďalší presný zásah Vatrana reagoval Moziakin gólom za chrbát striedajúceho brankára Condona. Definitívnu bodku za zápasom dal 7 sekúnd pred tretím klaksónom presilovkový gól Šipačova.

O 3. miesto (Moskva/Rus.):
Rusko - USA 7:2 (2:0, 3:1, 2:1)
Góly: 7. Vojnov (S. Kalinin, Širokov), 14. Moziakin (Daciuk, Orlov), 30. Telegin (Daciuk, Moziakin), 33. Dadonov (Panarin, Šipačov), 36. Panarin (Belov, Čudinov), 54. Moziakin (Daciuk), 60. Šipačov (Dadonov, Panarin) - 35. Vatrano (Warsofsky, Nelson), 44. Vatrano (Warsofsky)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Björk (Švéd.), Fraňo - Lhotský (obaja ČR), Pihlblad (Švéd.), 12 043 divákov

Zostavy:
Rusko: Bobrovskij - Vojnov, Jemelin, Burmistrov, Orlov, Belov, Čudinov, Zajcev, Marčenko - Ľubimov, J. Kuznecov, Ovečkin - Telegin, Daciuk, Moziakin - Dadonov, Šipačov, Panarin - Plotnikov, S. Kalinin, Širokov
USA: Kinkaid (41. Condon) - Murphy, McCabe, Hanifin, Wideman, Warsofsky, Skjei, Santini - Fasching, Nelson, Vatrano - Schroeder, Matthews, N. Foligno - Compher, Larkin, Motte - Hendricks, Maroon, Wood - Connor

Hlasy:
Artemij Panarin (útočník Ruska): "Od priaznivcov sme v dnešnom zápase cítili obrovskú podporu a nechceli sme ich sklamať. Za zbabrané semifinále si môžeme sami, teší nás však, že sme zvládli duel o bronz."

Jevgenij Dadonov (útočník Ruska): "Aj v dnešnom zápase sme urobili niekoľko chýb, no omnoho viac sa nám darilo v ofenzíve. Po semifinálovej prehre sme si všetci sadli a hovorili o tom, že sklamanie musíme hodiť za hlavu a v súboji o bronz zabojovať o víťazstvo. Na tento šampionát dlho nezabudnem, pretože sa konal doma. Myslím si, že sme mali aj na cennejší kov, ale chýbal nám aj kúsok šťastia."

Alexander Ovečkin (útočník Ruska): "Výsledok a získaná medaila nás teší. Včera sa stalo to, čo sa stalo, už to nezmeníme. Nevybojovali sme síce zlato, no tvrdo sme pracovali až do konca, neúspech v semifinále nás nezlomil."

Vadim Šipačov (útočník Ruska): "Na jednej strane máme radosť z medaily, na druhej sme smutní z toho, že sme dnes nemohli hrať o zlato."

Pavel Daciuk (útočník Ruska): "Ceníme si podporu fanúšikov, aj keď sme v sobotu prehrali a nebojovali o zlato. Máme radosť zo zisku medaily."

Tyler Motte (útočník USA): "Vedeli sme, čo nás v súboji proti Rusom čaká. Dnes sa im v ofenzíve mimoriadne darilo."

Dylan Larkin (útočník USA): "V sobotu sme hrali večerný zápas a dnes nám už trochu chýbali sily. Sme smutní a sklamaní z toho, že sme počas víkendu prehrali obe stretnutia a domov ideme bez medaily."

Matt Hendricks (útočník USA): "Do duelu proti Rusom sme vstupovali s istými inštrukciami, tie sme však na ľade neplnili. Musím zložiť domácim poklonu, v nedeľu odohrali veľmi kvalitný zápas."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona