Rusi proti najťažšiemu súperovi, pozor na Laineho

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 12:33 • 2 min
Rusi proti najťažšiemu súperovi, pozor na Laineho

MOSKVA - Domáci hokejisti Ruska budú v semifinále 80. majstrovstiev sveta čeliť zrejme najnáročnejšej výzve, v sobotu o 15.15 h si zmerajú sily s doteraz na turnaji suverénnym výberom Fínska. Obidva národné tímy vo štvrťfinále narazili na papierovo najschodnejších súperov - Rusi si poradili s Nemcami 4:1, Fíni nedali šancu Dánom a zdolali ich 5:1.

slovakia

left justify in out

Rusko až na úvodné zakopnutie s Českom vyhralo všetkých zvyšných šesť zápasov v moskovskej A-skupine so skóre 32:7. Medzi najpresvedčivejšie sa zaradili práve tie proti severanom - Dánsku (10:1) a najmä na záver Švédsku (4:1). S Fínskom to však už bude iná káva, keďže zverenci trénera Kariho Jalonena prešli petrohradskou B-skupinou bez straty bodu, obhajcu titulu Kanadu zdolali dokonca 4:0.

 

"Tím Fínska je veľmi kvalitný, dobre sa pohybuje. Bude to najťažší súper na tomto šampionáte. Sme na to pripravení, poznáme ich prejav, už sme s nimi hrali. Pokúsime sa o postup," povedal tréner Rusov Oleg Znaroks. "S Fínmi to bude pre nás veľká skúška - neodpúšťajú chyby. Sú veľmi disciplinovaní a ťažko sa proti nim hrá, navyše niekedy provokujú. Takže hlavnou vecou bude tomu nepodľahnúť. Musíme hrať opatrne v obrane," uviedol prezident Ruskej federácie Vladislav Tretiak.

 

Rusi sa vo štvrtkovom štvrťfinále proti Nemcom pomalšie rozbiehali, prvú tretinu dokonca prehrali. Potom sa však dostali do tempa, druhú časť vyhrali 3:0 po dvoch zásahoch Vadima Šipačova a jednom Jevgenija Dadonova. V poslednej dvadsaťminútovke pridal štvrtý zásah hviezdny Ovečkin. "V zápase proti Fínsku si musíme dať pozor na Laineho. Je to mladý, technický a rýchly hráč. Z celkového pohľadu potrebujeme hrať do tela a nedávať súperovi priestor na ľade," dodal ruský útočník Ivan Telegin.

 

Fíni v prvom kole play-off proti Dánom nenechali nič na náhodu. Na víťazstve 5:1 sa dvoma gólmi podieľal Mikael Granlund, ktorý v semifinále MS 2011 v Bratislave strelil Rusom pamätný gól spoza bránky. Ďalšie tri zásahy pridali Jarno Koskiranta, Patrik Laine a Jussi Jokinen. "Sme šťastní, že ideme do Moskvy. Či strelím Rusom rovnaký gól ako pred piatimi rokmi? Každý sa ma na to pýta, ale hlavná vec je víťazstvo," povedal Granlund. "Pred duelom proti Dánsku sme vedeli, že do Moskvy nie sú žiadne lístky zadarmo. Som vďačný súperovi za skvelý zápas, museli sme vydržať celých 60 minút," uzavrel kouč Fínov Kari Jalonen.

 

Fínsko s Ruskom sa naposledy stretli na MS v roku 2015 v základnej B-skupine v Ostrave, Fíni vtedy vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies