Rusi prijali trest od IAAF, nenapadnú ho

NETKY.SK • 26 November 2015, 16:21 • 2 min
Rusi prijali trest od IAAF, nenapadnú ho

MONAKO - Všeruská federácia ľahkej atletiky (VFĽA) nepodá odvolanie proti trestu za vážne nedostatky v antidopingovom programe a bez výhrad prijala zákaz účasti svojich športovcov na medzinárodných podujatiach až do odvolania.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom po štvrtkovom zasadnutí rada Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF), ktorá 13. novembra uvalila dištanc na základe odporúčania vyšetrovateľov Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).


Dôvodom extrémneho trestu boli vážne podozrenia z hlboko zakorenenej kultúry štátom riadeného dopingu a manipulácií s antidopingovými vzorkami. IAAF nariadila VFĽA vyvodiť dôsledky voči športovcom, lekárom, trénerom a ďalším osobám, ktoré sa na praktikách podieľali. Od ruskej strany očakáva dôsledné reformy vrátane zavedenia inštitútu informátorov.


VFĽA písomne potvrdila, že suspendáciu akceptuje a nebude žiadať ani o možnosť vyjadriť sa k nej. Zároveň prisľúbila "úplnú spoluprácu" s inšpektormi, ktorí budú dohliadať na zavádzanie zmien.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies