Rusi prijali množstvo opatrení v snahe zabrániť bezpečnostným hrozbám na ZOH 2014

NETKY.SK • 1 November 2013, 11:59 • 2 min
Rusi prijali množstvo opatrení v snahe zabrániť bezpečnostným hrozbám na ZOH 2014

MOSKVA - Ruská vláda a bezpečnostné zložky chcú garantovať absolútne hladký priebeh budúcoročných zimných olympijských hier v Soči.

slovakia

left justify in out

Premiér Dmitrij Medvedev v rozhovore pre agentúru Reuters zdôraznil, že zodpovední robia všetko pre to, aby prekonali možné bezpečnostné hrozby.

Rusko podľa Medvedeva prijalo množstvo opatrení v oblasti rezortu pri Čiernom mori. Ten priamo susedí s nestabilným regiónom Severného Kaukazu, kde operujú islamskí povstalci. "V našej krajine existuje množstvo hrozieb, takže všetci tvrdo pracujeme. Špeciálne jednotky i vláda ako celok sa snažia poskytnúť záruky absolútnej bezpečnosti počas olympijských hier. A ja verím, že sa to podarí," uviedol Medvedev.

Náklady na ZOH v Soči zo strany ruských organizátorov sa vyšplhajú nad 50 miliárd amerických dolárov, pretože úspech najväčšieho športového sviatku roka je prioritou ruskej vlády. Tá chce hranicu so Severným Kaukazom spraviť "nepriepustnou" nasadením veľkého počtu policajných síl, zodpovední navyše v Soči a jeho okolí nainštalovali množstvo videokamier. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies