Rusi predznamenali veľmi tvrdé opatrenia voči ignorantom

NETKY.SK • 24 Január 2017, 07:38 • 2 min
Rusi predznamenali veľmi tvrdé opatrenia voči ignorantom

MOSKVA - Prezident Všeruskej atletickej federácie (VFLA) Dmitrij Šľachtin predznamenal veľmi tvrdé opatrenia voči koučom aplikujúcim dopingové metódy ako súčasť prípravy.

slovakia

left justify in out

Prísne konzekvencie čakajú aj na športovcov, ktorí s takýmito trénermi spolupracujú. Šľachtin a rezortný minister Pavel Kolobkov v pondelok hovorili na túto tému so zástupcami Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

Nemecká televízna stanica ARD v nedeľu odvysielala dokument, podľa ktorého suspendovaný kouč Vladimir Kazarin (podozrivý z ordinovania steroidov dvom zverencom - olympijským medailistom) aktuálne pracuje s bežcom Arťomom Denmuchametovom.

"Dôkladne to vyšetrujeme a v blízkej budúcnosti razantne zakročíme voči všetkým previnilcom," vyhlásil Šľachtin, ktorého zvolili vlani v decembri. "Mali sme to na stole, záležitosťou sme sa zaoberali. Dostali sme stanoviská a určite po týchto záležitostiach pôjdeme," skonštatoval šéf inšpekčnej skupiny IAAF Rune Andersen.

Ruskí atléti majú od novembra 2015 zákaz štartu na vrcholných podujatiach. IAAF ho stanovila ako sankciu po odhalení rozsiahlej schémy štátom podporovaného dopingu. Dištanc stále trvá. "Napredujeme. Rusi splnili niektoré požiadavky, hýbe sa to," povedal v pondelok Andersen, ktorý vo februári podá raport Rade IAAF. V decembri neodporučil rozhodnúť o opätovnej spôsobilosti Ruska plniť nároky v antidopingovej oblasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies