Rusi podľa očakávania postúpili cez Francúzov do semifinále

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 18:42 • 2 min
Rusi podľa očakávania postúpili cez Francúzov do semifinále

MINSK - Ruská hokejová reprezentácia sa po ročnej pauze opäť predstaví v semifinále majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

"Zborná" po vedením trénera Olegsa Znaroksa si vo štvrtkovom popoludňajšom štvrťfinále na 78. svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku bez väčších problémov a za mohutnej podpory svojich fanúšikov v hľadisku Minsk Areny poradili s tímom Francúzska 3:0. Výber krajiny "galského kohúta" sa medzi oktetom najlepších tímov na MS predstavil po devätnástich rokoch a rovnako ako v Štokholme 1995 aj tentokrát nepostúpil ďalej.

 

Rusi začali mohutným náporom a už 51. sekunde musel brankár Huet zasahovať pri veľkej šanci Kuľomina. Ohromná snaha o prvý gól vyšla Rusom v 5. min, keď úplne voľný Anisimov dostal puk na pravej strane a po "zasekávačke" poľahky zasunul puk za francúzskeho brankára - 1:0. Ruský výber aj v ďalšom priebehu zatlačil svojho súpera a Francúzom sa otvoril priestor na rýchle brejky. Jeden z nich sa v 12. min pri presilovke Rusov takmer skončil gólom, ale Bobrovskij napokon nemusel zasahovať. V 18. min pohrozil T. Da Costa, no brankár súpera bol pozorný. Na opačnej strane pálil nebezpečne Šipačov, ale Huet sa nenechal prekvapiť. Druhý gól pridali Rusi hneď v úvode druhej dvadsaťminútovky - vylúčenie Meuniera potrestal svojim premiérovým zásahom na tomto šampionáte Malkin, keď lišiacky zasunul puk popod Huetov betón - 2:0. Vzápätí v oslabení nepochodil Širokov, v druhej tretine mal obrovskú šancu pri presilovke súpera aj Dadonov. Pred druhou sirénou gólovú príležitosť nepremenil ani Ovečkin. O tretí presný zásah Rusov sa postaral v 48. min obranca Kutuzov, keď z pravého kruhu nechytateľnou strelou prekonal Hueta. Rusi až do konca hrozili množstvom nebezpečných šancí a Francúzov nepustili do príležitostí. 

 

Rusi triumfom 3:0 zostali v hre o siedmu medailu z MS za posledných desať rokov (zatiaľ 3x zlato, 1x striebro a 2x bronz). Francúzi, ktorí nestrelili gól ani v záverečnej power-play, sa lúčia so šampionátom. 

 

Štvrťfinále (Minsk Arena, Minsk): 
Rusko - Francúzsko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) - Rusko postúpilo do semifinále 
Góly: 5. Anisimov (Jakovlev), 21. Malkin (Kuľomin, V. Tichonov), 48. Kutuzov (Kuľomin, Malkin) 
Vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Kaval (USA) - Carlson (Kan.), Lederer (ČR), 14 011 divákov 

 

Zostavy: 
Rusko: Bobrovskij - D. Denisov, Čudinov, Kutuzov, J. Medvedev, Jakovlev, A. Belov, Zubarev - Ovečkin, Šipačov, Plotnikov - V. Tichonov, Malkin, Kuľomin - Zaripov, Anisimov, Širokov - Dadonov, Burmistrov, J. Kuznecov - S. Kalinin 
Francúzsko: Huet - Auvitu, Besch, Manavian, Amar, Dieude Fauvel, Janil, Chakiachvili - S. Da Costa, Roussel, Bellemare - Y. Treille, Meunier, Desrosiers -Ritz, D. Fleury, T. Da Costa - Guttig, B. Henderson, Raux - Tardif 

 

Hlasy: 

 

Olegs Znaroks (tréner Ruska): "Presne tak, ako som si myslel, duel to bol veľmi ťažký. Francúzi majú veľmi dobrý tím, ktorý za ostatné roky previedol poriadny progres. Mali sme dostatok šancí, ale úniky sa nám nedarilo premieňať. Chlapcom to nešlo. V piatok na tréningu na tom musíme popracovať." 

Dave Henderson (tréner Francúzska): "Bol to ďalší štvrťfinálový duel po takmer dvadsaťročnej pauze. Veľmi sme túžili po úspechu, no nemali sme to jednoduché. Som na svojich chlapcov hrdý, no mrzí ma, že sme nedali aspoň jeden gól. Myslím si, že sa ukázal rozdiel medzi oboma tímami." 


Alexander Ovečkin (útočník Ruska): "Počas všetkých troch tretín sme na ľade dominovali. Súper sa snažil robiť čo najmenej chýb a dostal sa aj do brejkov. Dali sme však rýchly gól, zásah Anisimova sňal z našich ramien bremeno. Máme jeden deň na prípravu na semifinále a pokúsime sa odstrániť nedostatky, ktoré sa dnes vyskytli v našej hre. Najdôležitejšie zápasy na turnaji nás čakajú teraz." 

Danis Zaripov (útočník Ruska): "V každom zápase bojujeme za celú krajinu a podľa toho to aj vyzerá. Pred duelom proti Francúzsku sme nehovorili o minuloročnom vypadnutí vo štvrťfinále, ale sústredili sme sa na naše výkony." 

Jevgenij Malkin (útočník Ruska): "Dnes som sa cítil na ľade veľmi dobre. Myslím si, že ako tím sme nehrali zle, no môže to byť aj lepšie a v koncovke efektívnejšie." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona