Rusi pod Sluckým ožili, Akinfejev verí v postup na ME

NETKY.SK • 6 Október 2015, 15:51 • 2 min
Rusi pod Sluckým ožili, Akinfejev verí v postup na ME

MOSKVA - Ak hráči ruskej futbalovej reprezentácie zabodujú naplno v zostávajúcich dvoch dueloch kvalifikácie o postup na ME 2016 v Moldavsku (piatok 9. októbra v Kišiňove) a doma proti Čiernej Hore (pondelok 12. októbra v Moskve), postúpia priamo na budúcoročný kontinentálny šampionát do Francúzska.

slovakia

left justify in out

"Odohrať dva kvalifikačné zápasy v takom rýchlom slede je náročné z hľadiska tlaku na hráčov. V reprezentácii som 11 - 12 rokov a doteraz som zažil všelijaké situácie. Keď sa nám darilo, všetci nás mali radi. V zložitých chvíľach sa nám však niekedy otočila polovica krajiny chrbtom a ´hádzali na nás špinu´. Nechceme preto nikoho sklamať. Chceme vyhrať obidva zápasy a postúpiť do Francúzska. Verím, že s podporou fanúšikov sa nám to podarí," povedal v rozhovore pre web uefa.com brankár ruského tímu Igor Akinfejev. Rusom aktuálne patrí druhé miesto v G-skupine so ziskom 14 bodov. Vedúca priečka patrí už istým postupujúcim z Rakúska (22). Na pozíciu Rusov si brúsia zuby aj tretí Švédi (12) a štvrtí Čiernohorci (11).


Národný tím organizátorskej krajiny MS 2018 výrazne ožil po nástupu trénera Leonida Sluckého, ktorý začiatkom augusta prevzal taktovku po odvolanom Talianovi Fabiovi Capellovi. "Zborná" nedosahovala očakávané výsledky, pričom pred septembrovými duelmi eliminácie figurovala na treťom mieste tabuľky G-skupiny so štvorbodovým mankom na vtedy druhé Švédsko (12 b). "Samozrejme, šesť bodov z posledných dvoch duelov je veľmi dôležitých, ale ešte stále sú pred nami dva zápasy. Všetko sa stále môže zmeniť. Musíme ešte dvakrát zvíťaziť a až potom môžeme oslavovať," doplnil Akinfejev. Dvadsaťdeväťročný brankár CSKA Moskva si pochvaľuje spoluprácu s kormidelníkom Sluckým, ktorý ho trénuje aj na klubovej úrovni.

 

"Bolo by hlúpe tvrdiť, že prišiel k ruskému tímu a všetko zmenil. Leonid Sluckij prišiel potichu a dosiahol súdržnosť mužstva. Absolvovali sme niekoľko stretnutí, kde sme preberali taktiku. Všetko prebehlo v milom a pokojnom duchu, avšak veľmi profesionálne. Najdôležitejšie bolo, že hráči sa pod jeho vedením začali cítiť dobre a začali viac veriť nielen vo svoje schopnosti, ale aj v silu mužstva. Sluckij urobil 80 % práce, zvyšných 20 % pripadlo nám hráčom," zložil Akinfejev poklonu svojmu koučovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona