Rusi počítajú po čistkách s maximálne 280-člennou výpravou

NETKY.SK • 4 August 2016, 13:02 • 2 min
Rusi počítajú po čistkách s maximálne 280-člennou výpravou

RIO DE JANEIRO - Niečo medzi 272 a 280 menami očakáva prezident Ruského olympijského výboru Alexander Žukov na konečnom zozname športovcov, ktorí sa budú môcť zúčastniť na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

O spôsobilosti reprezentantov krajiny skompromitovanej štátom riadeným podvodom s krytím užívania zakázaných látok rozhodujú jednotlivé športové federácie. Definitívu vyriekne trojčlenná komisia Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Orgán tvoria turecký šéf lekárskej komisie MOV Ugur Erdener, nemecká dosluhujúca šéfka komisie športovcov Claudia Bokelová a viceprezident Medzinárodnej federácie moderného päťboja Juan Antonio Samaranch mladší.

 

V stredu Športový arbitrážny súd (CAS) zamietol odvolanie Ruskej vzpieračskej federácie (RWF) proti vylúčeniu ôsmich športovcov a rovnako dopadol aj podnet týkajúci sa 17 ruských veslárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies