Rusi oslávili úspech veteránov, Znarok verí v príchod Kuliomina

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 12:39 • 2 min
Rusi oslávili úspech veteránov, Znarok verí v príchod Kuliomina

MOSKVA - Po prehre s Českom a matnom výkone s Kazachstanom ruskí hokejisti konečne naplnili očakávania a Lotyšov v treťom súboji MS zdolali presvedčivo 4:0.

slovakia

left justify in out

Prispeli tak k oslavám výročiu Dňa víťazstva nad fašizmom a zároveň si spríjemnili dvojdňové čakanie na ďalší zápas. Ruský tím by sa však ešte mohol posilniť, vypadnutie New Yorku Islanders z play off NHL uvoľnilo pre potreby reprezentácie tradičného účastníka svetových šampionátov Nikolaja Kuliomina.

 

Už sedemkrát sa 29-ročný Kuliomin zúčastnil na MS, v zbierke má dve zlaté (2012, 2014), dve strieborné (2010, 2015) a jednu bronzovú (2007) medailu. Tréner Ruska Oleg Znarok by skúseného útočníka rád privítal. "Verím, že príde. Budeme ho kontaktovať, radi by sme ho privítali čo najskôr. Je viacero možností, kam by sme ho v našej zostave mohli zaradiť," poznamenal Znarok pre allhockey.ru. Na trénerovi Ruska bola po víťazstve 4:0 nad Lotyšskom vidieť úľava. Jeho tím získal ďalšie tri body a pár hodín bol dokonca na čele tabuľky A-skupiny. Bolo však jasné, že po večernom zápase Švédska s Českom (2:4) ho víťaz tohto stretnutia predbehne.

 

Ruskí hokejisti, na čele so štvorbodovým Panarinom, dali zabudnúť na rozpačitý štart do turnaja a v deň osláv víťazstva nad fašizmom potešili divákov efektnými kombináciami. "Bol to veľký deň, nie vďaka nám, ale vďaka našim predkom. Čo sa týka zápasu proti Lotyšsku, hrali sme lepšie ako v prvých dvoch stretnutiach. Dosiahli sme víťazstvo na nulu, všetci chlapci hrali dobre," povedal kapitán "zbornej" Pavel Dacjuk. Pre Rusov je 9. máj výnimočným dňom a hokejisti si padlých hrdinov uctili aj položením vencov k ich pamätníku. "Sme hrdí na veteránov, ktorým ďakujeme za víťazstvo. Bolo to veľké víťazstvo pre Rusko a pre celý svet," poznamenal brankár Sergej Bobrovskij, ktorý si proti Lotyšsku pripísal prvé čisté konto na šampionáte.

 

Rusi budú v turnaji pokračovať po dvojdňovej prestávke. V utorok majú voľno a podľa slov trénera Znaroka sa budú venovať svojim rodinám, aby na chvíľu vypustili hokej z hlavy. Na ďalší zápas nastúpia vo štvrtok o 19.15 SELČ proti Dánsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona