Rusi opúšťajúci Egypt si môžu vziať do lietadla iba príručnú batožinu

NETKY.SK • 7 November 2015, 12:29 • 2 min
Rusi opúšťajúci Egypt si môžu vziať do lietadla iba príručnú batožinu

ŠARM AŠ-ŠAJCH - Rusov opúšťajúcich Egypt po minulotýždňovom zrútení airbusu ruského dopravcu Metrojet na Sinajskom polostrove prepravia letecky do vlasti len s príručnou batožinou, čo pravdepodobne súvisí s obavami o bezpečnosť na egyptských letiskách.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešného vyjadrenia šéfa ruskej Federálnej agentúry pre turizmus (Rosturizm) Olega Safonova, ktorého cituje agentúra AP, ruským turistom doručia väčšie kusy batožiny až neskôr po návrate z Egypta do vlasti. Dôvody takéhoto postupu neuviedol, nemenovaní experti na leteckú dopravu však hovoria o snahe zamedziť otváraniu batožinových priestorov lietadiel počas pobytu na letisku v egyptskom Šarm aš-Šajchu.

 

Zrútenie ruského lietadla smerujúceho zo Šarm aš-Šajchu do Petrohradu minulú sobotu neprežil nikto z 224 ľudí na palube. Predstavitelia Británie a Spojených štátov vyjadrili predpoklad, že tragédiu spôsobil výbuch bomby prepašovanej do airbusu.

 

Ruský prezident Vladimir Putin v súvislosti s touto udalosťou v piatok nariadil pozastaviť leteckú dopravu medzi Ruskom a Egyptom. Úradujúca riaditeľka Asociácie ruských cestovných kancelárií Maja Lomidzeová však uviedla, že v priebehu dneška by mali napriek tomu vyslať z Ruska do Egypta 46 lietadiel, aby dopravili naspäť do vlasti turistov. Ďalších 47 letov je podľa nej naplánovaných na nedeľu, informovala štátna agentúra RIA Novosti.

 

Podľa vyjadrenia šéfa Rosturizmu, ktoré priniesli ruské tlačové agentúry, sa momentálne nachádza v Egypte zhruba 80.000 Rusov, z toho 79.000 v plážových strediskách Hurgada a Šarm aš-Šajch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies