Rusi odmietajú kritiku a sťažnosti zo strany Západu. Tvrdia, že obmedzenia sú v súlade s medzinárodnými dohodami

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 07:09 • 2 min
Rusi odmietajú kritiku a sťažnosti zo strany Západu. Tvrdia, že obmedzenia sú v súlade s medzinárodnými dohodami

Rusi trvajú na tom, že majú právo obmedziť pohyb zahraničných lodí pri anektovanom ukrajinskom polostrove Krym. Odmieta aj akékoľvek sťažnosti a kritiku zo strany Kyjeva a Západu.

slovakia

left justify in out

Proti ruskému rozhodnutiu uzavrieť rozsiahle oblasti Čierneho mora pri Kryme pre lode zahraničných námorníctiev a štátne plavidlá až do novembra minulý týždeň protestovala Ukrajini, no znepokojenie nad týmto krokom vyjadrili aj Spojené štáty a Európska únia.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Informácie o činnosti ruských tajných v Čechách nenechali chladnú ani SIS. Rozhodla sa prijať nevyhnutné opatrenia


Ako uviedol hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí Ned Price, tento krok „je obzvlášť znepokojivý pre správy o zhromažďovaní ruských vojsk na okupovanom Kryme a pri hraniciach s Ukrajinou“.

 

Sergej Rjabkov, námestník ruského ministra zahraničia  však vyhlásil, že obmedzenia týkajúce sa lodí zahraničných námorníctiev sú v súlade s medzinárodnými dohodami, pričom tvrdí, že je bežnou praxou obmedzovať pohyb v oblastiach, kde sa konajú vojenské cvičenia. Na komerčnú prepravu to vraj nebude mať žiadny vplyv.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Konflikt na Ukrajinských hraniciach si vyžaduje sústavnú pozornosť Slovenska


Rusko okrem toho oznámilo obmedzenie letov v okolí Krymu počas piatich dní počnúc utorkom, čo taktiež zdôvodnilo bežnou medzinárodnou praxou počas vojenských cvičení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies