Rusi neveria, že na východe Ukrajiny sú ich vojaci

NETKY.SK • 27 November 2014, 17:55 • 2 min
Rusi neveria, že na východe Ukrajiny sú ich vojaci

MOSKVA - Väčšina Rusov neverí obvineniam z prítomnosti ruských vojakov na strane povstalcov na východe Ukrajiny. Vyplýva to z prieskumu inštitútu Levadovo centrum, ktorý jeho výsledky zverejnili vo štvrtok.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Z nich vyplýva, že viac ako 50 percent respondentov verí tvrdeniam Kremľa, ktorý popiera zapojenie svojich vojakov do ozbrojených stretov s ukrajinskými vládnymi silami. Ak by sa však preukázal opak, 45 percent opýtaných by to prijalo s uspokojením. Štvrtina spomedzi 1600 opýtaných tvrdeniam prezidenta Vladimira Putina a vlády neverí a zastáva názor o prítomnosti vojakov ruskej armády na nepokojnom východe Ukrajiny.

 

Západné krajiny spolu s ukrajinskou vládou a NATO dlhodobo obviňujú Rusko z posielania vojakov a ďalšej pomoci povstalcom na východe susednej krajiny. Ruská vláda to popiera a argumentuje, že nemá kontrolu nad prípadnými dobrovoľníkmi so záujmom o podporu separatistov. Tí povstali proti vláde v Kyjeve po februárovom páde vlády prezidenta Viktora Janukovyča. V súčasnosti platí na území prímerie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies