Rusi neuviedli, kedy sa obnovia dodávky plynu do SR na zmluvnú úroveň

NETKY.SK • 5 December 2014, 16:30 • 2 min
Rusi neuviedli, kedy sa obnovia dodávky plynu do SR na zmluvnú úroveň

BRATISLAVA/MOSKVA - ermín obnovenia dodávok zemného plynu do SR na zmluvnú úroveň minister energetiky Ruskej federácie (RF) Alexander Novak šéfovi Ministerstva hospodárstva (MH) SR Pavlovi Pavlisovi (Smer-SD) počas jeho návštevy v Moskve neuviedol. Informovala o tom hovorkyňa MH SR Miriam Žiaková po podpise medzivládnej dohody o dodávkach ropy medzi RF do SR.

slovakia

left justify in out

"Tak, ako som prisľúbil, osobne som informoval šéfa Gazpromu o vašich obavách. Blíži sa chladné obdobie, pracujeme na napĺňaní zásobníkov, s cieľom zabezpečiť kontinuálne dodávky plynu pre európskych odberateľov v zimných mesiacoch," odpovedal Novak na Pavlisovu otázku ohľadom krátenia dodávok plynu do SR a perspektív ich obnovenia na zmluvný objem.
     

Krátenie dodávok zemného plynu z Ruska na Slovensko cez územie Ukrajiny sa začalo začiatkom septembra 2014 a dosahovalo až 50-% úroveň voči množstvám obvykle dodávaným pred zimnou sezónou.
     

"Mám informácie, že SPP a Gazprom sa stretávajú a rokujú, aby sa dohodli na spolupráci. Podľa mojich informácií sa do konca tohto roka ešte stretnú. Budem opätovne, opakovane kontaktovať a informovať šéfa Gazpromu o vašich obavách a sľubujem, že vyviniem maximálne úsilie na vyriešenie situácie," povedal ruský minister energetiky Pavlisovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies