Rusi nepočuli rasizmus ako Yaya Touré

NETKY.SK • 24 Október 2013, 14:35 • 2 min
Rusi nepočuli rasizmus ako Yaya Touré

MOSKVA - Predstavitelia ruského futbalu zaujali obranný postoj vo vzťahu k tvrdeniu stredopoliara Manchestru City Yayu Tourého, že v stredajšom zápase Ligy majstrov na ihrisku CSKA Moskva čelil rasistickým urážkam.

slovakia

left justify in out

Zvuky napodobňujúce opice vraj počuli na štadióne v Chimki aj britskí žurnalisti. Reprezentant Pobrežia Slonoviny ich zaregistroval tiež a upozornil na ne hlavného rozhodcu duelu, ktorý hostia z Manchestru vyhrali 2:1. "Samozrejme, že som to počul. Sklamalo ma to. Neuveriteľné a smutné zároveň. Musí sa to raz skončiť a UEFA by mala byť neoblomná, možno by mohla aj zatvoriť štadión," konštatoval Touré.

Ruská strana vníma podobné obvinenia veľmi citlivo a v kontexte majstrovstiev sveta 2018. "Nepočuli sme žiadne pokriky. Naopak, viac sa toho z tribún sypalo na hlavy iných hráčov ako tých s tmavou pleťou," reagoval generálny riaditeľ CSKA Roman Babajev. Na stranu domácich sa postavil aj ruský hovorca Európskej futbalovej únie (UEFA) Sergej Borisov. Podľa neho sa UEFA ani nemusí prípadom zaoberať. "Ak mám správne informácie, delegát žiadnu takúto situáciu nezaznamenal do zápisu o stretnutí," povedal Borisov a dodal, že z britskej strany ide iba o ďalší pokus zdiskreditovať krajinu, ktorá získala právo usporiadať MS 2018, na ktoré neúspešne kandidovalo aj Anglicko. 

Moskovských fanúšikov sa zastal aj útočník CSKA Seydou Doumbia z Pobrežia Slonoviny. "Nič také som od našich fanúšikov nikdy nepočul. Áno, sú pri povzbudzovaní hluční a dostávajú súpera pod tlak. Ale rasizmus, to by si nedovolili," dušuje sa Doumbia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies