Rusi a Nemci nebudú miešať politiku a výskum

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 17:58 • 2 min
Rusi a Nemci nebudú miešať politiku a výskum

MOSKVA - Ruskí a nemeckí historici sa dohodli, že nebudú politizovať výskum a nebudú do neho miešať politickú realitu dnešnej doby,povedal počas telefonického rozhovoru z Mníchova riaditeľ Ústavu svetových dejín Ruskej akadémie vied, akademik Alexander Čubarian.

slovakia

left justify in out

Akademik sa momenálne nachádza na 21. stretnutí Spoločnej komisie pre štúdium nedávnej histórie rusko-nemeckých vzťahov v Mníchove.

"Naša komisia existuje už 20 rokov, a na hlavných problémoch, týkajúcich sa 20. storočia nemáme takmer žiadne rozpory. V súčasnej dobe vzhľadom na ťažkú ​​situáciu, ktorá nastala vo svete a v Európe ... sme konštatovali, že sankcie a politická kontroverzie by nemali ovplyvňovať vedu, kultúru a vzdelávanie," povedal Čubarian.

 

Zdôraznil, že ruskí a nemeckí historici "majú spoločné pochopenie procesu."

 

"Naši nemeckí kolegovia, vrátane hlavy nemeckého politického archívu, podporili náš návrh vyhnúť sa politizácii práce nášho výboru. Dohodli sme sa, že keďže pracujeme v oblasti vedy, vo forme dialógu si vymieňame rôzne pozície, nemali by sme v žiadnom prípade našu prácu miešať s politickou realitou dneška. Toto stanovisko s nami zdieľajú aj naši nemeckí kolegovia," povedal akademik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona