Rusi nás vyzývajú, aby sme prevzali ďalšie vakcíny Sputnik V

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 19:38 • 2 min
Rusi nás vyzývajú, aby sme prevzali ďalšie vakcíny Sputnik V

BRATISLAVA - Slovensko bolo Ruskom vyzvané, aby prevzalo ďalšie očkovacie vakcíny Sputnik V proti ochoreniu COVID-19. Po dnešnom rokovaní vlády to povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruská strana má podľa jeho slov pre Slovensko ďalšiu zásielku vakcín už pripravenú. K ich prevzatiu však zatiaľ štát pre aktuálnu situáciu súvisiacu s hodnotením vakcíny zo strany Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) zatiaľ nepristúpil.

 

img


Naď uviedol, že Ministerstvo obrany SR (MO SR) určite nebude prvou voľbou pri prípadnom transporte vakcín Sputnik V. Podotkol, že ani pri prvom dovoze pôvodne nemalo zabezpečovať prepravu MO SR.

 

"My sme už prvýkrát zabezpečovali prevoz ako posledná možnosť, po tom, čo ministerstvu zdravotníctva oznámila letka ministerstva vnútra, že ich technicky nedokáže previezť," priblížil Naď s tým, že keďže to potrebovali v istom stanovenom termíne urobiť, tak tam poslali lietadlá ministerstva obrany. 

 

img

 

"Určite nebudeme prvou voľbou, ani vtedy sme neboli a verím že iná voľba zvíťazí," dodal minister obrany.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies