Rusi napriek sankciám MOV plánujú vyslať do Pjongčangu viac ako 200 športovcov

NETKY.SK • 21 December 2017, 20:46 • 2 min
Rusi napriek sankciám MOV plánujú vyslať do Pjongčangu viac ako 200 športovcov

MOSKVA - Rusko plánuje vyslať na budúcoročné zimné olympijské hry v kórejskom Pjongčangu vyše dvestočlennú výpravu. Povedal to v rozhovore pre agentúru R-sport tamojší minister športu Pavel Kolobkov.

slovakia

left justify in out

Športovci aj tímy v kolektívnych súťažiach sa však predstavia iba pod neutrálnou vlajkou s označením OAR (Olympic Athlete from Russia). Toto opatrenie prijal Medzinárodný olympijský výbor (MOV) ako odpoveď na rozsiahly štátom podporovaný doping počas ZOH 2014 v Soči. Tam súťažilo dovedna 232 ruských reprezentantov.

Celkovo sa na podujatie pod piatimi kruhmi pripravuje približne 450 ruských športovcov, len približne polovica z nich však spĺňa podmienky MOV na štart v Pjongčangu. Tam sa budú môcť predstaviť iba tí Rusi, ktorí preukážu svoju "dopingovú bezúhonnosť". Rusko chystá pre pretekárov, ktorí odmietnu účasť pod neutrálnou vlajkou vlastnú špeciálnu súťaž, informuje web iDnes s odvolaním sa na agentúru R-sport. MOV zverejní konečný zoznam v januári 2018. Za štart v Kórejskej republike, hoci pod neutrálnou vlajkou, sa už skôr vyslovil aj ruský prezident Vladimir Putin.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona