Rusi musia odložiť sériovú výrobu nového lietadla kvôli sankciám zo strany Spojených štátov

NETKY.SK • 18 Február 2019, 18:14 • 2 min
Rusi musia odložiť sériovú výrobu nového lietadla kvôli sankciám zo strany Spojených štátov

MOSKVA - Sériová výroba prvého ruského komerčného lietadla v postsovietskej ére sa odkladá o rok. Môžu za to americké sankcie. Počas dnešného dňa to oznámil šéf štátneho priemyselného konglomerátu Rostec Sergej Čemezov.

slovakia

left justify in out

Rusko už vyrobilo tri prototypy MS-21, dvojmotorového lietadla strednej triedy, ktoré malo byť na konci tohto roka zaradené do sériovej výroby.  Sankcie však zablokovali dovoz komponentov zo Spojených štátov a Japonska, potrebných na výrobu krídiel lietadla a časti chvosta. Podľa Čemezova bude teraz Rusko musieť vyrobiť potrebné komponenty samo, a to si vyžiada určitý čas.

 

 

"Vzhľadom na to, že Američania zastavili dodávky kompozitných materiálov (na krídla), presúvame sa k výrobe vlastných kompozitov," citovala agentúra Interfax Čemezova.

 

Termín, kedy by mohla začať sérióva výroba, sa trochu posúva. Do konca tohto roka by sa malo začať vyrábať niekoľko lietadiel, no kvôli danému stavu sa proces posúva až na rok 2020. Ruská spoločnosť Aeroflot už schválila lízing 50 nových lietadiel a Moskva uviedla, že aj Sýria rokuje o kúpe nového ruského lietadla.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sincerely yours #aeroflot #russia #flying #travelling #moscow

Príspevok, ktorý zdieľa Gabriel Thematis (@gabriel.thematis),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies