Rusi majú problém s Chorvátskom. Sťažujú sa na neľudský prístup!

NETKY.SK • 26 Apríl 2022, 06:14 • 2 min
Rusi majú problém s Chorvátskom. Sťažujú sa na neľudský prístup!

MOSKVA/ZÁHREB - Rusko v pondelok obvinilo Chorvátsko z protiruskej politiky a ničenia bilaterálnych vzťahov, pretože nepovolilo „humanitárny“ let pre 24 ruských diplomatov a zamestnancov ruského veľvyslanectva, ktorých začiatkom apríla vyhostili z Chorvátska.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová v pondelok vyhlásila, že Chorvátsko systematicky ničí bilaterálne vzťahy. Tento neľudský a cynický prístup k našim krajanom nezostane bez odpovede,“ dodala Zacharovová.

 

img

Marija Zacharovová

 

Podľa hovorkyne ruského rezortu diplomacie totiž Chorvátsko nediplomatickým spôsobom nepovolilo Moskve zorganizovať let, ktorým by z krajiny vyviezla veľkú skupinu zamestnancov ruského veľvyslanectva v Chorvátsku.Hovoríme pritom o ľuďoch, ktorým sama chorvátska vláda bezdôvodne prikázala opustiť krajinu,“ uviedla Zacharovová.

 

Prečítajte si tiež: Nikaragua zatvorila kancelárie Organizácie amerických štátov. Nazvala ich diabolským nástrojom

 

Chorvátsko nasledovalo kroky mnohých európskych krajín a 11. apríla vyhostilo pre ruskú vojenskú inváziu na Ukrajinu 18 ruských diplomatov a 6 administratívnych zamestnancov ruského veľvyslanectva. Tí mali opustiť Chorvátsko najneskôr do 25. apríla.

 

img

Andrej Plenkovič

 

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič v pondelok označil vyjadrenie Zacharovovej za ruskú propagandu, pričom uviedol, že vyhostení Rusi už krajinu opustili a spravili tak pravdepodobne cez Srbsko. (Rusko) napadlo Ukrajinu, ktorá je našou spriatelenou krajinou, dochádza k zabíjaniu žien a detí a my na to reagujeme tak, ako väčšina krajín,“ uviedol Plenkovič.

 

Možno vás zaujme: USA poskytnú Ukrajine vojenskú pomoc

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies