Rusi identifikovali skupiny podozrivé z útoku na Airbus A321

NETKY.SK • 24 December 2015, 13:52 • 2 min
Rusi identifikovali skupiny podozrivé z útoku na Airbus A321

MOSKVA - Moskva identifikovala skupiny podozrivé z októbrového bombového útoku na ruské lietadlo nad Egyptom, pri ktorom zahynulo 224 ľudí. Oznámil to dnes bez spresnenia riaditeľ ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexandr Bortnikov, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ruské lietadlo Airbus A321 spoločnosti Metrojet s 224 osobami na palube, smerujúce z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, sa zrútilo na Sinajskom polostrove 31. októbra. Všetci pasažieri i členovia posádky zahynuli. Takmer všetky obete tragédie boli občanmi Ruskej federácie.


Odborníci z FSB určili typ výbušniny, aká mohla byť použitá pri útoku, informoval 15. decembra ruský denník Kommersant. Podľa neho nálož nebola veľká a podľa všetkého bola vyrobená zo zahraničnej výbušniny, podobnej plastickej trhavine. Nálož bola umiestnená pod sedadlom v koncovej časti pravej strany lietadla.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies