Rusi identifikovali prvých deväť tiel obetí leteckého nešťastia v Egypte

NETKY.SK • 3 November 2015, 10:05 • 2 min
Rusi identifikovali prvých deväť tiel obetí leteckého nešťastia v Egypte

MOSKVA - Identifikovaných je prvých deväť tiel obetí sobotňajšej havárie lietadla ruskej spoločnosti Kogalymavia, ktoré sa zrútilo počas letu z egyptského Šarm aš-Šajchu do Petrohradu. Informovali o tom dnes ruské tlačové agentúry s odvolaním sa na vicegubernátora Petrohradu Igora Albina, ktorý spresnil, že telá identifikovali príbuzní obetí. Albin dodal, že identifikácia telesných pozostatkov môže trvať niekoľko týždňov.

slovakia

left justify in out

V Petrohrade dnes pristálo druhé lietadlo, ktoré z Egypta do Ruska prepravilo telá ďalších obetí. Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie do Petrohradu bolo prevezených 100 fragmentov a 140 tiel obetí leteckého nešťastia. Petrohradská radnica dnes okrem toho informovala, že vo štvrtok začne s vyplácaním odškodného pozostalým po obetiach. Agentúra TASS informovala, že podľa prepočtov poisťovní i Fondu sociálnej poisťovne by v prípade cestujúcich havarovaného lietadla mohlo odškodné dosiahnuť 2,5 milióna rubľov (35.000 eur), v prípade členov posádky milión rubľov (14.000 eur).

 

Lietadlo A321 ruskej spoločnosti Kogalymavia, ktoré letelo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu, havarovalo v sobotu približne 30 minút po štarte. Lietadlo sa vtedy nachádzalo zhruba 100 kilometrov južne od mesta Aríš, administratívneho centra provincie Severný Sinaj. Na palube bolo 217 cestujúcich a sedem členov posádky. Podľa egyptských úradov katastrofu nikto neprežil. Väčšinu cestujúcich tvorili Rusi, na palube boli aj štyria Ukrajinci a jeden Bielorus. Podľa zdrojov vo vyšetrovacom tíme bolo medzi cestujúcimi 135 žien, 58 mužov a 24 detí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona