Rusi do Bieloruska s osmičkou hráčov z NHL

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 13:10 • 2 min
Rusi do Bieloruska s osmičkou hráčov z NHL

MOSKVA - Najväčšou hviezdou ruskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Bielorusku bude útočník Alexander Ovečkin z klubu zámorskej NHL Washington Capitals.

slovakia

left justify in out

Z rovnakého mužstva sa v záverečnej nominácii trénera Olegsa Znaroksa ocitli aj iný útočník Jevgenij Kuznecov a obranca Dmitrij Orlov. Celkovo je v ruskej zbornej 26 hráčov - trojica brankárov, deväť obrancov a štrnásť útočníkov. Z nich je z kanadsko-americkej profiligy osem - brankári Sergej Bobrovskij, Anton Chudobin, obranca Orlov a útočníci Arťom Anisimov, Nikolaj Kuľomin, Kuznecov, Ovečkin a Andrej Loktionov. Do národného mužstva sa nedostal ani jeden hokejista z Dinama Moskva, v ktorom kouč Znaroks absolvoval celú sezónu 2013/2014. Z tímu Metallurg Magnitogorsk, ktorý minulý týždeň vyhral v KHL Gagarinov pohár, si na šampionáte zahrá iba útočník Danis Zaripov.

Rusi sa v Minsku predstavia v základnej B-skupine po boku Fínov, Američanov, Švajčiarov, Nemcov, Lotyšov, Bielorusov a Kazachov. 

Nominácia ruskej hokejovej reprezentácie na MS 2014 do Bieloruska (zdroj: FHR): 
Brankári:
Andrej Vasilevskij (Salavat Julajev Ufa/KHL), Sergej Bobrovskij (Columbus Blue Jackets/NHL), Anton Chudobin (Carolina Hurricanes/NHL) 
Obrancovia: Anton Belov, Maxim Čudinov (obaja SKA Petrohrad/KHL), Denis Denisov, Nikita Zajcev (obaja CSKA Moskva), Andrej Zubarev (Salavat Julajev Ufa/KHL), Alexander Kutuzov (Sibir Novosibirsk/KHL), Jevgenij Medvedev (Ak Bars Kazaň/KHL), Jegor Jakovlev (Lokomotiv Jaroslavľ/KHL), Dmitrij Orlov (Washington Capitals/NHL) 
Útočníci: Arťom Anisimov (Columbus Blue Jackets/NHL), Alexander Burmistrov (Ak Bars Kazaň/KHL), Jevgenij Dadonov (Donbas Doneck/KHL), Danis Zaripov (Metallurg Magnitogorsk), Iľja Zubov (Admiral Vladivostok/KHL), Sergej Kalinin, Sergej Širokov (obaja Avangard Omsk/KHL), Nikolaj Kuľomin (Toronto Maple Leafs/NHL), Sergej Plotnikov (Lokomotiv Jaroslavľ/KHL), Viktor Tichonov, Vadim Šipačov (obaja SKA Petrohrad/KHL), Jevgenij Kuznecov, Alexander Ovečkin (obaja Washington Capitals/NHL), Andrej Loktionov (Carolina Hurricanes/NHL) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona