Rusi chcú, vďaka najnovšiemu nápadu Leynovej, vypnúť Európe plyn

NETKY.SK • 2 September 2022, 15:06 • 2 min
Rusi chcú, vďaka najnovšiemu nápadu Leynovej, vypnúť Európe plyn

BRUSEL/MOSKVA - Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leynová našla riešenie z energetickej krízy.

slovakia

left justify in out

V polovici septembra chce predložiť návrh, aby Európska únia zastropovala ceny plynu prepravovaného z Ruska.

 

 „Som pevne presvedčená, že už je na čase zastropovať cenu plynu z ruských plynovodov do Európy,“ povedala nemecká politička po dnešnom rokovaní s vedením nemeckých kresťanských demokratov. Ďalšími spôsobmi, ako sa vysporiadať s rastom cien plynu i elektriny, sú podľa nej okrem úspor aj investície do obnoviteľných zdrojov.

 

img

 

Ruská spoločnosť Gazprom od júla znížila objem dodávok plynovodom Nord Stream na pätinu jeho kapacity. V stredu ich úplne prerušila kvôli údržbe, aktuálne záznamy o rezervácii kapacity na prepravu suroviny ale naznačujú, že v sobotu ráno sa dodávky podľa plánu obnovia. Podľa ruského exprezidenta a terajšieho podpredsedu ruskej bezpečnostnej rady Medvedeva však prípadné zavedenie cenových stropov túto situáciu zmení.

 

img

 

„V Európe jednoducho nebude žiadny ruský plyn," napísal podľa agentúry Reuters Medvedev na sociálnej sieti Telegram. O možnosti zaviesť maximálne ceny ruského plynu budú o týždeň hovoriť ministri energetiky krajín EÚ, ktorých mimoriadnu schôdzu zvolalo české predsedníctvo Rady EÚ.
 

Z domova: Mikulec: Naša demokratická vláda rozviazala polícii ruky



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies