Rusi bývajú v luxuse, na zápasy ich sprevádza polícia

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 12:25 • 2 min
Rusi bývajú v luxuse, na zápasy ich sprevádza polícia

OSTRAVA - Ruská hokejová reprezentácia si od organizátorov svetového šampionátu v Česku vyžiadala asistenciu polície. Dôvod je jednoduchý, zborná na rozdiel od iných účastníkov "slovenskej" B-skupiny nebýva v Ostrave, ale svoj základný kemp si rozložila v meste Kravaře pri Opave.

slovakia

left justify in out

Rusi však nedomysleli logistiku a tak im cesta na tréningy trvala takmer hodinu. S policajnou eskortou sa presun zrýchlil o 15 minút. "Direktoriát majstrovstiev nám pridelil auto. Pomohlo to, cesta ubehla rýchlejšie," povedal pre agentúru R-Sport prezident ruského hokeja Vladimir Treťjak. V Kravaroch na ich pohodlie dohliada bývalý kouč českej reprezentácie Alois Hadamczik, ktorý je vlastníkom celého komplexu Buly Aréna.

 

Areál s hotelom a ľadovou plochou je pre verejnosť uzavretý, vládnu tam prísne bezpečnostné podmienky. Hotelové izby boli podľa požiadaviek zbornej prestavané na jednolôžkové. Kuchári Rusom varia ich domovské špeciality ako boršč alebo soljanku. "Mohli sme bývať s ostatnými mužstvami v hoteli vedľa arény v Ostrave, ale vybrali sme si radšej súkromie, ktoré sa nám páči. Máme basketbalové a futbalové ihrisko, je tam ticho a kľud. Najmä kľud je veľmi dôležitý. V Ostrave býva sedem tímov v jednom hoteli," citoval portál idnes.cz Treťjaka.

 

Rusi sa za nadštandardné ubytovacie podmienky svojim funkcionárom odvďačili sobotňajšou výhrou nad Nórskom 6:2, v nedeľu ich čaká Slovinsko. Budúcu nedeľu 10. mája si zborná zmeria sily s výberom Slovenska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies