Rusi by pre zostrelené lietadlo mohli zmraziť projekt Turkish Stream

NETKY.SK • 2 December 2015, 09:20 • 2 min
Rusi by pre zostrelené lietadlo mohli zmraziť projekt Turkish Stream

MOSKVA - Rusko by mohlo zastaviť práce na projekte plynovodu Turkish Stream na niekoľko rokov ako odvetu voči Rusku za zostrelenie ruského bojového lietadla. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na dva zdroje zo spoločnosti Gazprom.

slovakia

left justify in out

Kremeľ voči Turecku začal uplatňovať ekonomické sankcie už minulý týždeň, tieto opatrenia sa však nedotýkali ruského energetického exportu do Turecka, ktorý tvorí jadro ekonomických vzťahov oboch krajín. "Očakávame, že hlava štátu by s najväčšou pravdepodobnosťou mohla deklarovať zmrazenie projektu Turkish Stream, minimálne by mohla oznámiť nejakú prestávku,“ povedal jeden zo zdrojov.


Zmrazenie prác má skôr symbolický ako praktický efekt. Tento projekt už totiž má problémy s meškaním, taktiež sa objavujú pochybnosti o životaschopnosti plynovodu. „Stále dúfame, že Turkish Stream sa skôr len odloží na niekoľko rokov, než by sa úplne zrušil,“ uviedol druhý zdroj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies