Rusi by mohli súťažiť pod neutrálnym statusom

NETKY.SK • 4 Január 2017, 09:58 • 2 min
Rusi by mohli súťažiť pod neutrálnym statusom

MONAKO - Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) pripravila smernicu, ktorá umožní ruským reprezentantom súťažiť pod neutrálnym statusom. IAAF suspendovala Ruskú atletickú federáciu (ARAF) v novembri 2015 pre systematický štátom riadený doping. Učinila tak na základe správy vyšetrovateľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) Richarda McLarena.

slovakia

left justify in out

Podľa novej smernice sa môžu čistí športovci vymaniť z celoplošného zákazu, ak splnia niekoľkých kritérií. Napríklad musia uviesť ako často ich v minulosti testovali na doping, či niekto z ich realizačného tímu bol zapletený do dopingového škandálu a mnohé ďalšie body. V prípade splnenia stanovených kritérií by dostali pre súťaže "neutrálny" status. Marcové halové majstrovstvá Európy sú prvým podujatím, na ktorom by sa za nových pravidiel mohli zúčastniť čistí ruskí atléti, informovala agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona