Rušenie vlakov do Košíc je podľa RegioJetu krajným riešením

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 15:00 • 2 min
Rušenie vlakov do Košíc je podľa RegioJetu krajným riešením

BRATISALVA - Rušenie InterCity (IC) spojov súkromného dopravcu RegioJet na trase z Bratislavy do Košíc je podľa samotnej firmy v súčasnosti krajným riešením. Môže k nemu dôjsť podľa PR manažéra spoločnosti Tomáša Bořuta nezodpovednou politikou štátu.

slovakia

left justify in out

"Stopercentné zľavy pre sociálne skupiny, ktoré kompenzuje vláda iba štátnemu prepravcovi v rýchlikoch, absolútne rozbili trhové prostredie, na čo v konečnom dôsledku môže najviac doplatiť cestujúca verejnosť," tvrdí v stanovisku pre médiá Bořuta.

 

RegioJet svoje investície podľa neho plánuje z dlhodobého hľadiska a aj na Slovensku má záujem svojim cestujúcim dlhodobo ponúkať svoj servis a služby. "Preto sme aj zažiadali o pridelenie kapacít na premávku na linke z Bratislavy do Košíc a späť i na nasledujúci rok 2016," dodal.

 

O tom, že RegioJet hrozí pre štátne zľavy zrušením spoja do Košíc, informoval ako prvý Denník N. Súkromný dopravca požaduje od vlády aspoň čiastočné kompenzácie, aby mohol linku udržať. Ponúka podľa denníka variant, že aj on bude študentov a dôchodcov voziť zadarmo, chce však preplatenie polovice nákladov.

 

Ministerstvo dopravy pod vedením Jána Počiatka (Smer-SD) však akékoľvek ústupky odmieta. RegioJet podľa rezortu na linke z Bratislavy do Košíc jazdí na svoje vlastné riziko.

 

"Zľavy platia len pre tie spoje, na ktoré majú dopravcovia uzatvorenú zmluvu o doprave vo verejnom záujme. Na komerčné vlaky sa tieto zľavy nevzťahujú," vysvetlil pre denník hovorca ministerstva Martin Kóňa. Zľavy podľa neho platia len v rýchlikoch a osobných vlakoch, ktoré si objednáva štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies