Rus sa priznal k vytvoreniu škodlivého softvéru: Za získanie údajov z kreditných kariet mu hrozí až 30 rokov!

NETKY.SK • 29 Január 2014, 09:02 • 2 min
Rus sa priznal k vytvoreniu škodlivého softvéru:  Za získanie údajov z kreditných kariet mu hrozí až 30 rokov!

MOSKVA - Ruský občan Alexandr Panin sa pred americkým súdom priznal k vytvoreniu škodlivého softvéru, ktorý infikoval 1,4 milióna počítačov po celom svete a získal osobné údaje z kreditných kariet.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na vyhlásenie amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

Dvadsaťštyriročný Panin sa pred federálnym súdom v Atlante v štáte Georgia priznal k autorstvu programu SpyEye, ktorý predával so "zlým" úmyslom. V rokoch 2009-2011 predal program približne 150 klientom z celého sveta za 1000-8500 dolárov.

Mnohé z infikovaných počítačov boli v Spojených štátoch, tvrdí FBI. Jeden z Paninových zákazníkov si vďaka programu "privyrobil" 3,2 milióna dolárov.

Rodáka z ruskej Tverskej oblasti zatkli vlani v Dominikánskej republike. Jeho zatknutie a vydanie do USA vyvolalo v Rusku pobúrenie.

Paninovi, ktorý vystupoval pod krycími menami Harderman a Gribodemon, hrozí až 30 rokov väzenia. Vo väzbe v USA skončil aj jeho údajný komplic alžírskeho pôvodu, ktorého vlani zatklo a vydalo Thajsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies