Rus nelegálne ťažil zlato: Hrozí mu päťročné väzenie!

NETKY.SK • 29 November 2013, 16:19 • 2 min
Rus nelegálne ťažil zlato: Hrozí mu päťročné väzenie!

MOSKVA - Muža pochádzajúceho z ruského Ďalekého východu budú súdiť za prechovávanie dvoch kilogramov ilegálne vydolovaného zlata v približnej hodnote 3,5 miliónov rubľov (78.000 eur), ktoré ukrýval vo svojom aute. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na prokuratúru.

slovakia

left justify in out

Obvinený 37-ročný Rustam Kirgizov z Magadanskej oblasti čelí trestu odňatia slobody na maximálne päť rokov na základe obvinenia z nezákonného obchodovania so zlatom, uviedla miestna prokuratúra vo svojom vyhlásení. Rusko je jedným z najväčších producentov zlata na svete, pričom ťažba sa sústreďuje na Ďalekom východe a Sibíri.

Jednotlivci každoročne vydolujú 15 až 20 ton zlata, čo činí takmer desať percent z celkového objemu ťažby tohto drahého kovu v krajine. Vyplýva to z pracovnej verzie legislatívy predloženej zákonodarcom minulý rok, uviedla agentúra RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies